Εγκαίνια του νέου Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το νέο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας του Αρεταιείου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00. Η τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου (Βασιλίσσης Σοφίας 76).

 

Η Β’ Χειρουργική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργίας της και στην προσπάθεια μείωσης του χρόνου αναμονής των ασθενών για χειρουργικές θεραπείες που απαιτούν βραχύ χρόνο μετεγχειρητικής νοσηλείας εγκαινιάζει εξειδικευμένο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Πρόκειται για ένα Τμήμα που παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων με χρονικά μικρότερη, αλλά παράλληλα ασφαλή, νοσηλεία.

Για τους ανωτέρω λόγους έγινε από 4ετίας πλήρης ανακαίνιση και εξοπλισμός σύγχρονου και ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την λειτουργία του Τμήματος Βραχείας Νοσηλείας με πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα χειρουργείου για λαπαροσκοπικές επεμβάσεις.

Ο στόχος του Τμήματος θα είναι να εξυπηρετήσει 600-800 ασθενείς μέσα στο έτος. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαιτέρως στην αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής για εισαγωγή στη Β’ Χειρουργική Κλινική, στην οποία περιλαμβάνονται και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία αφορούν κυρίως σε ογκολογικές ασθένειες και στους οποίους ο συνολικός χρόνος νοσηλείας είναι μακρύτερος έως την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν