«Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» σε συνεργασία με την Praksis

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Roche Hellas βραβεύθηκε στα Corporate Affairs Excellence Awards 2016, στην κατηγορία Δράση/Πρόγραμμα ΕΚΕ για το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής». Το πρόγραμμα σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS με στόχο να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών που προέρχονται από ευάλωτες οικογένειες που στηρίζει η PRAKSIS και αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.

«Η διάκριση αυτή αποτελεί επιβράβευση της εταιρείας για τη προσπάθειά της να στηρίζει έμπρακτα, ιδιαίτερα τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Όλοι οι εργαζόμενοι της Roche αγκαλιάσαμε το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» και η καλύτερη ανταμοιβή όλων μας είναι το χαμόγελο των παιδιών, όταν αισθάνονται ασφαλή» δήλωσε η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στην Αίγλη Ζαππείου στη σχετική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί το δεύτερο βραβείο που λαμβάνει το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» ενισχύοντας ιδιαίτερα τη σημασία του προγράμματος.

Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής»
Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο 2015 και η συνολική επένδυση υπερέβη τα 200.000 ευρώ. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά:

Συνολικά ωφελήθηκαν 385 παιδιά ηλικίας 7-18 χρονών από 288 οικογένειες: 276 παιδιά στην Αθήνα, 67 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε επαρχιακές πόλεις σε όλη την Ελλάδα καθώς και 1 παιδί στη Σόφια (Βουλγαρία)
429 εκπαιδευτικές παροχές προσφέρθηκαν στα παιδιά συνολικά.
Οι παροχές περιέλαβαν: δίδακτρα για ξένες γλώσσες (233 παιδιά), ενισχυμένη μάθηση/ φροντιστήριο (73 παιδιά), εξέταστρα για πιστοποίηση ξένης γλώσσας (31 παιδιά), παροχές για πολιτιστικές δραστηριότητες όπως για παράδειγμα μαθήματα μουσικών οργάνων (5 παιδιά) και οφέλη για φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τη γονική πόλη, όπως για παράδειγμα έξοδα ενοικίου και μεταφορών (66 παιδιά).

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το «Πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής» κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά μπόρεσαν να επισκεφθούν σημαντικά Μουσεία, ενώ μέσα από το πρόγραμμα «Ημέρες Θεάτρου» παρακολούθησαν θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πνευματική τους καλλιέργεια.

Παράλληλα, με την εθελοντική συνδρομή των ίδιων των εργαζόμενων της Roche αλλά και δημοσιογράφων δημιουργήθηκαν τρεις «Δανειστικές Βιβλιοθήκες» στις Δομές της PRAKSIS σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, οι οποίες αποτελούν ένα «πνευματικό καταφύγιο» για τον άστεγο πληθυσμό των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας.