Ευκολότερη κάνει την καθημερινότητα των φαρμακοποιών η ΗΔΙΚΑ με νέα εφαρμογή

  • Iatropedia
Δίνεται η δυνατότητα στον φαρμακοποιό να διαχειρίζεται και να ελέγχει την εκκαθάριση κάθε μήνα και στη συνέχεια να την υποβάλλει, προκειμένου ο εκάστοτε φορέας να προχωρήσει στην πληρωμή.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελδα της ΗΔΙΚΑ με τίτλο «Εκκαθάριση από Φαρμακοποιό» δίνεται πλέον η δυνατότητα σε κάθε φαρμακοποιό να διαχειρίζεται και να ελέγχει την εκκαθάριση κάθε μήνα και στη συνέχεια να την υποβάλλει

προκειμένου να πληρώνεται από τους διάφορους ασφαλιστικούς φορείς.

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη :

•να αναζητά, να βλέπει και να διαχειρίζεται τις Συνταγές (1) ανά περίοδο Εκκαθάρισης

•να βλέπει την Καρτέλα (2) με τις εκκαθαρίσεις που έχει ήδη υποβάλλει μέσω του συστήματος

•να βλέπει τις Συμβάσεις (3) του συγκεκριμένου επαγγελματία υγείας.

Ο χρήστης, στην καρτέλα Συνταγές, αρχικά αναζητά την περίοδο που θέλει να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση και στη συνέχεια διαχειρίζεται τις συνταγές που θέλει να συμπεριλάβει αλλά και αυτές που πιθανόν θέλει να εξαιρέσει. Η περίοδος εκκαθάρισης κλείνει, είτε από τον Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, είτε αυτόματα με το πέρασμα της χρονικής περιόδου, συνήθως το πρώτο δεκαήμερο της επόμενης χρονικής περιόδου εκκαθάρισης.

Μετά το κλείσιμο της περιόδου, ο φαρμακοποιός μπορεί πλέον να καταχωρεί Συνταγές και να τις αποθηκεύει στο σύστημα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε συνταγή. Επιπλέον μπορεί και να εκτυπώσει την εκκαθάριση για την χρονική περίοδο που έχει επιλέξει, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία των συνταγών, ανά Ασφαλιστικό Φορέα και ημέρα Εκτέλεσης. Με την ολοκλήρωση της αποθήκευσης των Συνταγών, μπορεί τελικά να προχωρήσει στην υποβολή της εκκαθάρισης. Πριν αυτή ολοκληρωθεί, ο χρήστης πρέπει να συμπληρώσει τα πεδία που εμφανίζονται, τα οποία είναι Αριθμός Τιμολογίου, Ημερομηνία Τιμολογίου, Αξία Τιμολογίου, Αριθμό Τιμολογίου Χειρόγραφων, Ημερομηνία Τιμολογίου Χειρόγραφων, Αξία Χειρόγραφων, Πλήθος Χειρόγραφων και Σχόλια.

Στη συνέχεια ο φαρμακοποιός στην καρτέλα, μπορεί να δει όλες τις εκκαθαρίσεις που έχει υποβάλλει, ανά Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης για τις διάφορες χρονικές περιόδους αλλά και να αναζητήσει μια συγκεκριμένη συναλλαγή, συμπληρώνοντας κατάλληλα τα πεδία αναζήτησης.

Στην καρτέλα Συμβάσεις παρουσιάζονται όλες οι Συμβάσεις του συγκεκριμένου επαγγελματία υγείας. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα της αναζήτησης μιας συγκεκριμένης Σύμβασης, συμπληρώνοντας κατάλληλα τα πεδία της αναζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα κάγκελα οι φαρμακοποιοί για την απελευθέρωση ωραρίου! Τι ζητά η τρόικα

Νέα φάρμακα ελεύθερα χωρίς συνταγή! Αυξήθηκαν τα ΜΗΣΥΦΑ