Εφημερεύοντες οδοντίατροι στην Θεσσαλονίκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με εφημερεύοντες οδοντιάτρους, οι οποίοι θα βρίσκονται στα ιατρεία τους από το Σάββατο 29 Ιουλίου έως την Κυριακή 20 Αυγούστου, επιχειρεί ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) να καλύψει το κενό στην οδοντιατρική κάλυψη των πολιτών στο νομό Θεσσαλονίκης λόγω των θερινών διακοπών, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

«Ο ΟΣΘ ανέλαβε την πρωτοβουλία να εφαρμόσει πρόγραμμα εφημεριών, ώστε οι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον προσωπικό τους οδοντίατρο, να απευθύνονται στα εφημερεύοντα μέλη του Συλλόγου. Η αδυναμία κάλυψης των επειγόντων οδοντιατρικών περιστατικών κατά τις γιορτές, τις αργίες και κυρίως κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια. Όταν οι κρατικές υπηρεσίες αδυνατούν να παρουσιάσουν μια προσβάσιμη και εξυπηρετική για τους ασθενείς πρόταση με την εμπλοκή στο σύστημα εφημεριών και απομακρυσμένων κέντρων υγείας εκτός του πολεοδομικού ιστού της Θεσσαλονίκης, εμείς ως Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών» υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΟΣΘ, Θανάσης Δεβλιώτης.

Τα ονόματα των εφημερευόντων οδοντιάτρων θα δημοσιευτούν με ευθύνη του ΟΣΘ στον ημερήσιο Τύπο και την ιστοσελίδα του Συλλόγου, με την επισήμανση ότι οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς μόνο εφόσον δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει ο οδοντίατρός τους. Για τις ανάγκες του προγράμματος, ο νομός έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες περιοχές: Κεντρική Θεσσαλονίκη, Ανατολική Θεσσαλονίκη, Δυτική Θεσσαλονίκη. Οι ώρες άμεσης ετοιμότητας των εφημερευόντων στα ιατρεία τους είναι 10:00 – 21:00.