«Εχθές η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο»

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Θεσσαλονίκη
Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Ιωάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων και Καφέ-Μπαρ Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, που φέρνει νέα μέτρα που πλήττουν την εστίαση.

Ο κ. Φιλοκώστας ανέφερε μεταξύ άλλων:

Εχθές η Θεσσαλονίκη έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Με την ανακοίνωση των μέτρων όλος ο κόσμος εξαφανίστηκε, ελάχιστοι κυκλοφορούσαν έξω. Με τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ δύσκολα. Είχαμε προβλέψει και πει ότι ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Είχαμε μια ανάσα ελπίδας με το που πήγαμε στο επίπεδο 2. Πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα. Με το που ήρθαν τα νέα κρούσματα πήγαμε πάλι στο επίπεδο 3.

Το ότι υπάρχουν 5-10-20 κακοί συνάδελφοι που δεν τηρούν το νόμο, δεν μπορεί αυτό να στιγματίσει όλη την εστίαση. Εμείς δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Εμείς λέμε μπράβο στην ελληνική αστυνομία που κάνει τη δουλειά της. Είμαστε πρωταθλήτρια πόλη η Θεσσαλονίκη σε πρόστιμα. Να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα. Τα πέντε μαγαζιά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Να τα κλείνουν.

Είμαστε κατά της παραβατικότητας. Δεν μας ενδιαφέρουν οι παραβάτες. Είναι ελάχιστοι. Πάμε στο κομμάτι της ατομικής ευθύνης. Εμείς δεν είμαστε ελεγκτικός μηχανισμός. Έχουμε τόσα προβλήματα και έχουμε και αυτό.

Πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φουλ» στον κορονοϊό τα μεγάλα αστικά κέντρα: 331 νέα κρούσματα στην Αττική και 181 στη Θεσσαλονίκη

Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα: Σε lockdown η Καστοριά – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν