Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα: Σε lockdown η Καστοριά – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν

  • Γιάννα Σουλάκη
Χαρδαλιάς
Νέα μέτρα εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την επιστροφή του από την έκτακτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βόρεια Ελλάδα. Σε τοπικό lockdown μπαίνει -εκτός από την Κοζάνη- και η Καστοριά, ενώ αναβαθμίστηκε το επίπεδο κινδύνου σε ακόμη 4 περιοχές.

Τοπικό lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν στην Καστοριά, το επίπεδο επικινδυνότητας της οποίας αναβαθμίστηκε από το 3ο, στο 4ο επίπεδο του «Αυξημένου Κινδύνου». Τα 865 νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν σήμερα στην Ελλάδα, σε σύνολο 24.116 τεστ που πραγματοποιήθηκαν, θέτουν τη χώρα σε κατάσταση «εξαιρετικά κρίσιμη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υφυπουργός.

Ένα επίπεδο «σκαρφάλωσαν», επίσης, η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες που από «κίτρινες» έγιναν «πορτοκαλί» (επίπεδο 3) ενώ τα Ιωάννινα παραμένουν  με οριακούς -προς το παρόν- δείκτες, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί),

Τα 28 έτη είναι ο μέσος όρος των νοσούντων στην Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη έκκληση στους πολίτες όλων των παραπάνω περιοχών, αλλά και της υπόλοιπης χώρας να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής και απόστασης, καθώς και χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αντίστοιχα για τα επίπεδα συναγερμού 3 και 4 θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Παρασκευή 23/10.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ, ποια μέτρα προβλέπονται ανά περιοχή και ανάλογα το επίπεδο κινδύνου