Δροσιστείτε τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές!

  • Iatropedia
Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα είναι να δροσιστείτε τρώγοντας. Καλό είναι τις ημέρες όπου η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και δεν είναι δυνατό να βρεθείτε στη θάλασσα βάλτε στο πιάτο σας ορισμένες τροφές που υπόσχονται να σας δροσίσουν από τον καύσωνα.

Ποιες είναι αυτές οι τροφές

Όπως το χειμώνα καταναλώνουμε τροφές που μπορεί να να μας κρατήσουν ζεστούς έτσι και το καλοκαίρι θέλει τη δική του διατροφή.

Οι διαιτολόγοι συστήνουν να αποφεύγετε τα καυτερά τρόφιμα και να προτιμούμε ελαφριά και τακτικά γεύματα.

Με τον τρόπο αυτό θωρακίζεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενυδατώνετε με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και δεν βαρυστομαχιάσουμε, καθώς παραλύουμε από τη ζέστη.

Τι να τρώτε

Φρούτα πολλά φρούτα

Τα φρούτα περιέχουν τανίνες οι οποίες συμβάλλουν στην απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό

Φάτε σταφύλι, μπανάνα, βερίκοκα, νεκταρίνια, φασόλια, ροδάκινα, κανέλα, ρίγανη κ.ά., α

Τρόφιμα με νερό

Το νερό είναι το πιο σημαντικό και απαραίτητο στοιχείο για την ενυδάτωσή μας .Βάλτε στο πιάτο σας φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, το πεπόνι, το αγγούρι, τα περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι φράουλες κ.ά.

Ροφήματα

Το παγωμένο πράσινο τσάι η ένας φυσικός χυμός πορτοκαλιού εκτός από τα αντιοξοδοτικά που περιέχουν μας κρατούν ενυδατωμένους.

Ψάρια και θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι πλούσια σε καλά λιπαρά (ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά τα οποία λόγω της πρωτεΐνης που περιέχουν χαρίζουν ενέργεια.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά είναι πλούσια σε ασβέστιο το οποίο έχει την ιδιότητα να ρυθμίζουν την εσωτερικής μας θερμοκρασία.

Ολική άλεση

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά τα τρόφιμα που περιέχουν ολική άλεση μπορούν να μας προστατέψουν από την υπερβολική ζέστη αφού περιέχουν υψηλά επίπεδα μαγνησίου, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση της ζέστης.

πηγή:mayo clinic