«Δώρο στις φαρμακευτικές» η τροπολογία για τα φάρμακα, σύμφωνα με την Δημ. Συμπαράταξη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
φάρμακα
Ανακοίνωση για την ψήφιση της νέας τροπολογίας για τα φάρκακα εξέδωσε ο Τομέας Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Η Κυβέρνηση Τσίπρα ξεκίνησε τη θητεία της με «δώρο» 166 εκ.€  (στις φαρμακευτικές εταιρίες) το πρώτο ενιάμηνο του 2015,παραβιάζοντας το νόμο για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων.

Χθες. Βράδυ για να ολοκληρώσει τις «υποχρεώσεις» της ,κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία (δηλώνοντας μάλιστα ότι «εκβιάστηκε»),που αλλάζει τον «μηχανισμό» καθορισμού τιμών στα φάρμακα ,γεγονός που οδηγεί σε μόνιμη αύξηση τιμών σε χιλιάδες φάρμακα.(πανευρωπαϊκό δώρο στις πολυεθνικές)

Την αύξηση αυτή θα την επιβαρυνθούν εξ’ ολοκλήρου οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι ,που ήδη στα χρόνια  του Τσίπρα, πληρώνουν επιπλέον από τη τσέπη τους ποσό που ισοδυναμεί με μια σύνταξη το χρόνο ,για να καλύψουν ανάγκες υγείας.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε και συστάθηκε διακομματική επιτροπή για το Φάρμακο, για να μειωθεί η συμμετοχή των πολιτών και οι αυξημένες εισφορές υγείας και να  έχουν πρόσβαση στην θεραπεία και τα νέα φάρμακα, όλοι οι πολίτες.

Σήμερα   δεν αρκεί η Καταψήφιση της τροπολογίας ,επιβάλλεται να έρθει τώρα προς ψήφιση η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ,για κατάργηση της εισφοράς υγείας στις επικουρικές συντάξεις και η μείωση  της συμμετοχής στα φάρμακα ,ιδιαίτερα για τους αδύναμους τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους χρονίως πάσχοντες.

Αυτό δεν  αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη Ν.Δ που δεν αναφέρει λέξη στο πρόγραμμα  της για την υγεία.

Φτάνει πια, αυτό ούτε Αριστερά, ούτε Προοδευτικό είναι ,επιτέλους  ας ντο καταλάβουν ,όσο μένουν βλάπτουν τη χώρα και τους πολίτες.