Δωρεές σε παιδιατρικά τμήματα από την «Ανοιχτή Αγκαλιά»

  • Iatropedia
Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής "Ανοιχτή Αγκαλιά" παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω κρίσης, ανταποκρίνονται στην πληθώρα αιτημάτων που λαμβάνουν από σχολεία, παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και μεμονωμένα άτομα... Παρέδωσαν λοιπόν οπτικοακουστικό υλικό στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Κ.Ψ.Υ. του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Σωτηρία" προκειμένου να διευκολύνουν την ευαίσθητη και σημαντική δουλειά των ειδικών του τμήματος αυτού. Παράλληλα παρέδωσαν βρογχοσκόπιο στη Γ΄ παιδιατρική - πνευμονολογική κλινική του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης προς αντικατάσταση του παλιού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όχι μόνο «Ανοιχτή Αγκαλιά» αλλά και …ανοιχτές καρδιές έχουν τα μέλη του συλλόγου που με τις δωρεές αυτές κάλυψαν σημαντικά κενά.

Να σημειωθεί ότι στην κλινική του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης λειτουργεί το μοναδικό Βρογχοσκοπικό Κέντρο της Βορείου Ελλάδας και οι βρογχοσκοπήσεις γίνονται για πολλούς διερευνητικούς λόγους (χρόνιες πνευμονοπάθειες- ανωμαλίες αναπνευστικού- παιδιά με κυστική ίνωση κ.λ.π.).

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» δεν ισχυρίζονται ότι λύνουν τα προβλήματα. Προσπαθούν όμως να ανταποκριθούν πάντα στο μέτρο του δυνατού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια που καταβάλλει όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων για καλύτερες συνθήκες νοσηλείας».