Δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας δίνει ο ΣΦΕΕ

  • Iatropedia
Με την καθοριστική συμβολή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ( ΣΦΕΕ) που προσφέρει δωρεάν φάρμακα, ο ΙΣΑ και η εκκλησία θα διανέμουν φαρμακευτική αγωγή, σε όσους συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα για την προμήθεια τους.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας κατά προτεραιότητα τα φάρμακα θα χορηγηθούν σε όσους ήδη έχουν λάβει το δωρεάν εισιτήριο υγείας.

Σε αυτή την φάση υπολογίζονται ότι 10.500 ανασφάλιστοι και άνεργοι συμπολίτες μας προμηθεύτηκαν το σχετικό δελτίο υγείας ενώ έχουν υποβληθεί περίπου 34.000 αιτήσεις.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής ανακοίνωσε ότι ο ΙΣΑ και η εκκλησία θα προμηθευτούν τα φάρμακα από τραπέζα φαρμάκων που δημιουργεί ο ΣΦΕΕ .”Καταθέτες'' σε αυτή την τράπεζα θα είναι όλα τα μέλη του Συνδέσμου τα οποία θα δίνουν αντί τον οβολό τους φάρμακα που μπορεί να σώσουν ζωές .

Όσοι όμως δεν διαθέτουν το εισιτήριο θα μπορούν να απευθύνονται στην ενορία τους και με το σχετική συνταγή του θεράποντα ιατρού τους να λαμβάνουν τα φάρμακα.

Όπως προανήγγειλε ο κ.Φρούζης αναμένεται να διανεμηθούν πάνω από 900.000 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ διέψευσε κατηγορηματικά ρεπορτάζ του CNN ότι εταιρείες έχουν αποσύρει φάρμακα από την χώρα μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι:“Δουλειά μας είναι να δίνουμε φάρμακα', για να σημειώσει ο κ Φρούζης:

'Από τη στιγμή που το φάρμακο κυκλοφορεί και του έχει δοθεί τιμή, η εταιρεία το διαθέτει στην αγορά. Ελλείψεις φαρμάκων ενδέχεται να υπάρχουν στα σημεία πώλησης'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση Άδωνι κατά δημοσιογράφων πριν από λίγο: «είστε στρουμφάκια και ανακριτές»!

Βαθιά το χέρι στη τσέπη για την προμήθεια φαρμάκων-Τι αλλάζει

Τι χαράτσια έρχονται στην Υγεία από το 2014! Τι θα πληρώνουμε παραπάνω