Δείτε τις τροφές που μειώνουν το στρες!

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια ώστε να μην αγχώνετε κάποιος. Ωστόσο καταναλώνοντας κάποιες τροφές μπορεί να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας. Δείτε ποια είναι αυτά

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Όλοι οι υδατάνθρακες κάνουν τον εγκέφαλο να παράγει περισσότερη σεροτονίνη, την ορμόνη της ευτυχίας.

Βάλτε στο τραπέζι σας ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά και δημητριακά για πρωινό άν θέλετε να έχετε ανεβασμένη διάθεση.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία βάση μελετών μπορεί να περιορίσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σπανάκι

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και κόπωση. Φάτε ένα φλιτζάνι σπανάκι το οποίο είναι πλούσιο στη βιτανμίνη αυτή..

Ωμέγα τρια λιπαρά

Για να κρατήσετε το στρες υπό έλεγχο φάτε ψάρια τα οποία περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε ψάρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Μαύρο Τσάϊ

Το μαύρο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να απαλαγείτε από στρεσογόνα γεγονότα πιο γρήγορα. Μία μελέτη συνέκρινε τα άτομα που έπιναν 4 φλιτζάνια τσάι την ημέρα για έξι εβδομάδες με άτομα που έπιναν ένα άλλο ρόφημα. Οσοι ένιωθαν πιο ήρεμοι είχαν χαμηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης μετά από αγχωτικές καταστάσεις.

Φιστίκια Αιγίνης

Τα φιστίκια, καθώς και άλλοι ξηροί καρποί και σπόροι, είναι καλές πηγές των υγιών λιπών. Τρώγοντας μια χούφτα φιστίκια, καρύδια, αμύγδαλα κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερίνη, την πίεση και τον διαβήτη. Μην το παρακάνετε, όμως: Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θερμίδες.

πηγή:http://www.webmd.com