Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από το σεξ!

  • Iatropedia
Μπορεί το σεξ να είναι φάρμακο δια πάσαν νόσο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις όπως όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα προκαλεί παρενέργειες. Η έντονη ερωτική ζωή ενοχοποιείται για την εμφάνιση προβλημάτων υγείας τα οποία μάλιστα χρειάζονται επειγόντως ιατρική αντιμετώπιση. Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από το σεξ.

με πήρε ο ύπνος και έγειρα

Ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή Ντάνι Κρούγκερ, διαπίστωσε τελικά ότι η τάση των ανδρών να μην μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά μετά το σεξ, δεν υποδηλώνει αδιαφορία για τη σύντροφο τους, αλλά δείχνει ότι νιώθουν ασφαλείς και είναι δεκτικοί στην συντροφικότητα και την αγάπη της παρτενέρ τους. Για τον λόγο αυτό αφήνονται κιόλας να κοιμηθούν. Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology.

''Κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος''

Οι γυναίκες με έντονη ερωτική ζωή παθαίνουν τακτικότερα ουρολοιμώξει ενώ δεν είναι λίγες και εκείνες που νιώθουν δυσάρεστα ενοχλήματα κατά την ούρηση μετά την ερωτική επαφή. Το φαινόμενο στην ιατρική είναι γνωστό ως «κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος».

Τα συμπτώματα είναι συνήθως συχνουρία και έντονο τσούξιμο. Πάντως οι ειδικοί συνιστούν μετά τις ερωτικές περιπτύξεις να μην παραμελείτε να πηγαίνετε στη τουαλέτα

Έντονος πόνος στα γεννητικά όργανα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών παθήσεων οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. Όταν η γυναίκα πονάει κατά την επαφή, η πιθανότητα να αισθανθεί σεξουαλική ευχαρίστηση είναι μικρή Επειδή οι γυναίκες διστάζουν να αναζητήσουν βοήθεια δεν έχουμε επαρκή στατιστικά στοιχεία για τη συχνότητα του προβλήματος.

Ωστόσο, εκτιμάται πως περίπου το 2% των ζευγαριών σε γάμο γάμων αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό, με αποτέλεσμα οι γάμοι να είναι «λευκοί»

Ο πόνος που, ίσως, νιώσει ένας άνδρας ή μια γυναίκα στα γεννητικά όργανα πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά την σεξουαλική επαφή, ονομάζεται δυσπαρευνία.

Αιμορραγία μετά από το σεξ

Στις περισότερες περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό αλλά απαιτείται να ανιχνευθεί η αιτία που προκαλεί την αιμορραγία από τον κόλπο μετά από τη φυσιολογική συνουσία.

Αφού αποκλειστεί το ενδεχόμενο το αίμα να οφείλεται στην εμμηνόρροια της γυναίκας, ο γιατρός λαμβάνοντας το ιστορικό θα διευκρινίσει εάν το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο, τη συχνότητα του, τις συνθήκες στις οποίες παρουσιάζεται και εάν υπάρχουν συνοδευτικά συμπτώματα όπως πόνος, πυρετός, άλλες εκκρίσεις εκτός από αίμα ή στεγνότητα του κόλπου.

Αλλεργία στο σπέρμα

Ένας Βρετανός ειδικός στην αναπαραγωγική Ιατρική ο δρ Μάικλ Κάρολ λέκτορα Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, υποστηρίζει ότι ένα ποσοστό που αγγίζει το 12% των γυναικών παρουσιάζει αλλεργία στο σπέρμα, γεγονός το οποίο τους προκαλεί ερεθισμό, φαγούρα, πόνο στην ούρηση και έκζεμα.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις η έκθεση στο σπέρμα θα μπορούσε να απειλήσει τη ζωή προκαλώντας αλλεργικό σοκ.

Σύμφωνα με τον δρ Μάικλ Κάρολ, τα περισσότερα κρούσματα αλλεργίας στο σπέρμα εκδηλώνονται σε γυναίκες ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίες εμφανίζουν τα συμπτώματα αμέσως ή έως μία ώρα μετά το σεξ.

Βγάζουν σπυριά

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο St Mary’s του Μάντσεστερ, όπου τόσο άνδρες όσο και γυναίκες εμφάνισαν αλλεργικές αντιδράσεις οφειλόμενες στη χρήση προφυλακτικών από φυσικό λάστιχο ( latex).

Μάλιστα έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις ανδρών που ναι μεν δεν είναι αλλεργικοί στο latex, αλλά εμφανίζουν αντίδραση σε πρόσθετα των προφυλακτικών π.χ. επιβραδυντικές ουσίες

αναφυλαξία στο… έτερο ήμισυ!

Τα άτομα που είναι επιρρεπές στις τροφικές αλλεργίες μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα σοκ, αν το έτερον του ήμισυ πριν τα φιλιά, έχει φάει κάτι το οποίο μπορεί να του προκαλέσει αλλεργία!

Κράμπες στα πόδια

Συχνά όταν η ερωτική επαφή είναι έντονη συστέλλονται ορισμένοι μύες οι οποίοι είναι δυνατόν να προκαλέσουν κράμπες στα πόδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές ρίχνουν το ουρικό οξύ;

Δείτε τα καλύτερα μέρη για σεξ μετά το κρεβάτι!

Γιατί πονάω στο πέλμα του ποδιού;

Αμάν! Με έπιασε κράμπα: Τι κάνω