Δείτε τι κάνει το botox στο πρόσωπο

  • Iatropedia
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, επιλέγουν την λύση του botox για να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων στο πρόσωπό τους. Πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, έδειξε ότι η μέθοδος αυτή έχει σημαντική θετική επίδραση τόσο σε θέμα εμφάνισης, όσο και σε θέμα ψυχολογίας.

Η αποτελεσματικότητα του του botox έγκειται κυρίως σε μία “καθαρή” τοξίνη που ονομάζεται Clostridium botulinum. Μπορεί να διαγράψει προσωρινά ή να μειώσει τις οριζόντιες γραμμές στο μέτωπο, αλλά και τις κάθετες γραμμές που σχηματίζονται από τις “γκριμάτσες” του προσώπου. Το botox μειώνει την κίνηση των μυών του προσώπου που συστέλλονται εκατοντάδες φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή, αλλά συνήθως διαρκούν τρεις με τέσσερις μήνες.

Για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της μεθόδου, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Perelman πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας εφάρμοσαν μια τεχνική χρωματικού “χάρτη” θερμότητας μέσω τρισδιάστατης φωτοτογραμμετρίας. Αυτή η τεχνική βοηθά τους ερευνητές να μετρήσουν τις ρυτίδες του προσώπου και τον τρόπο που αυτές μειώνονται μετά την ένεση.

Στην αριστερή φωτογραφία, βλέπετε το “πριν” από το botox και στην δεξιά το “μετά”. Τα μπλε σημεία στην αριστερή φωτογραφία δείχνουν την παρουσία ρυτίδων στο σημείο. Στην δεξιά φωτογραφία, αυτά τα σημεία έχουν εξαφανιστεί.

Η θερμική απεικόνιση της επίδρασης του botox είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης για τους πλαστικούς χειρουργούς και τους επαγγελματίες που εφαρμόζουν αυτήν την τεχνική.

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να εξαφανίσετε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια…Χρήσιμες συμβουλές

Botox ή υαλουρονικό οξύ; Τι να επιλέξω;