Δείτε πως οι ειδικοί καταρρίπτουν πέντε μύθους για την υγεία!

  • Iatropedia
Λίγο πολύ οι περισσότεροι από εμάς έχουν γαλουγηθεί με κάποιους μύθους υγείας τους οποίους μάλιστα φροντίζουμε να τους τηρούμε σχολαστικά. Ποιοι είναι αυτοί και ποιοι καταρρίπτωνται από τους ειδικούς;

Τα αυγά βλάπτουν την καρδιά και αυξάνουν τη χοληστερίνη

Τρώγοντας ένα αυγό ή δύο την ημέρα δεν αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιακής νόσου σε υγιείς ανθρώπους. Βάση ερευνών οι κρόκοι ναι μεν έχουν χοληστερόλη, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους η κατανάλωση τους, δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Αποσμητικά προκαλούν καρκίνο του μαστού

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οι χημικές ουσίες που βρέθηκαν σε αντιιδρωτικά και αποσμητικά μπορεί να απορροφηθούν από τις μασχάλες σας. Έτσι εικάζουν ότι καταλήγουν στο μαστικό ιστό και αυξάνουν την πιθανότητα εμφάινσης κάποιου όγκου

Πάντως το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόδειξη

Χρειάζεστε καθημερινά πολυβιταμίνες

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι καθημερινά είναι απαραίτη η λήψη πολυβιταμινούχων αλλά οι ερευνητές δεν συμφωνούν σε αυτό το σημείο.

Μόνο με τη σύσταση του γιατρού επιτρέπεταιΠάντως ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά είναι να φάτε μια διατροφή γεμάτη με φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς, και υγιή έλαια.

Φάτε πρωινό για να χάσετε βάρος

Η κατανάλωση πρωινού έχει βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να χάσουν βάρος καθώς μπορεί να εξορκίσει την πείνα για το υπόλοιπο της ημέρας.Πάντως άλλες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η παράλειψη του πρωινού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.

Η ζάχαρη κάνει τα παιδιά υπερ κινητικά

Η ζάχαρη δεν είναι σύμμαχος καλής υγείας για τα παιδιά, αλλά η έρευνα δείχνει η κατανάλωση της δεν προκαλεί έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στα παιδιά.

πηγή: http://www.webmd.com