Δείτε πως οι δημοσιογράφοι “πολεμούν” την Ηπατίτιδα! (ΦΩΤΟ)

  • Iatropedia
Ήταν από τις ελάχιστες φορές που οι δημοσιογράφοι πέρασαν στην άλλη όχθη. Αντί να κάνουν ερωτήσεις, κάθισαν μπροστά στο φωτογραφικό φακό, με εθελοντικές διαθέσεις ώστε να βάλουν και εκείνοι ένα λιθαράκι στην καταπολέμηση της Ηπατίτιδας. Μια ασθένεια η οποία αποτελεί κρυφό εφιάλτη για τους επιστήμονες καθώς χιλιάδες Έλληνες πάσχουν αλλά δεν το γνωρίζουν.

Μια πρωτότυπη φωτογραφική καμπάνια κατά της Ηπατίτιδας, έχει κατακλύσει τις τελευταίες ημέρες τα social media. Είναι μια έμπνευση του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να κάνουν προληπτικές εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας στις 28 Ιουλίου.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συμμετέχει κάθε χρόνο στις δράσεις ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα κατά της ηπατίτιδας (28 Ιουλίου). Για τη φετινή χρονιά, σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους από το ρεπορτάζ υγείας που συμμετέχουν στη φωτογραφική καμπάνια, σκοπός καθίσταται η ευαισθητοποίηση και η προτροπή του ευρέως κοινού -από το οποίο αρκετά μεγάλο ποσοστό νοσεί και δεν το γνωρίζει- να εξεταστεί και να ενημερωθεί σε ό,τι αφορά την ηπατίτιδα: την πρόληψη, τη θεραπεία, τον εμβολιασμό, το στίγμα γύρω από αυτή.

Οι ιατρικοί συντάκτες σύσσωμοι στον πόλεμο κατά της Ηπατίτιδας

Η ιογενής ηπατίτιδα παραμένει μια παραμελημένη απειλή, αν και εκτιμάται ότι 23 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με χρόνια ηπατίτιδα. Ακόμη και σε χώρες με υψηλή επίγνωση της νόσου και ενεργητικές πολιτικές για την πρόληψη, ανιχνεύσιμο είναι λιγότερο από το 40% των λοιμώξεων. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους που έχουν μολυνθεί γνωρίζουν ότι νοσούν!

Στις περισσότερες χώρες, το ποσοστό ανίχνευσης είναι δραματικά χαμηλό και αυτός είναι ο λόγος που σε ορισμένες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθεί να μην διαγιγνώσκεται ούτε καν ένα μεμονωμένο περιστατικό από τα εκατό άτομα που φέρουν τον ιό!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι εξακολουθούν να αγνοούν ότι πάσχουν από ηπατίτιδα. Η αποτελεσματική δράση για την καταπολέμηση της ηπατίτιδας δεν θεωρείται ως υψηλή προτεραιότητα από τις κυβερνήσεις. Η έλλειψη πολιτικής ευαισθητοποίησης και εστίασης στο θέμα αυτό θέτει το γενικό πληθυσμό σε κίνδυνο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πόλεμος ιδιωτικών κλινικών-ΕΟΠΥΥ! Μόνο με ρευστό οι νοσηλείες

Πόσα χρήματα λείπουν στον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις;

Στον πάγο ακόμη οι αρμοδιότητες στο υπουργείο Υγείας: Όλο το παρασκήνιο!

Τελικά..οι Γερμανοί είναι φίλοι μας: Τι λέει για το ΕΣΥ ο Γερμανός παρατηρητής στην Ελλάδα!