Διπλή βράβευση για την AbbVie στα “HR Awards 2016”

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie διακρίθηκε στο πλαίσιο των “HR Awards 2016”, κατακτώντας δύο βραβεία, τόσο για καινοτόμες πρακτικές της στη διασφάλιση της υγείας και της ευεξίας στο εργασιακό περιβάλλον, όσο και εταιρικές πρωτοβουλίες που αφορούν την ενίσχυση του engagement των εργαζομένων, την ενδυνάμωση της ομαδικότητας και της συνεργασίας στο σύνολο του οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η AbbVie έλαβε Silver βραβείο στην κατηγορία “Excellence in Workplace Well-being” για το πρόγραμμα “AbbVie, a World of Well-being”, μια πρωτοβουλία που δίνει έμφαση στην ολιστική προσέγγιση της ανάπτυξης των εργαζομένων της εταιρείας, σε συνδυασμό με την εξατομικευμένη αντιμετώπιση και την προσαρμογή στις διαφορετικές ανάγκες του καθενός.

Επιπλέον, βραβεύθηκε με Gold Award στην κατηγορία “Best Team Building Program” για την καμπάνια εσωτερικής επικοινωνία «AbbVie in HS: Go where no one has gone before», η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία SUMMIT με αφορμή την έγκριση σκευάσματος της εταιρείας για τη θεραπεία ασθενών με διαπυητική ιδρωταδενίτιδα, μια σοβαρή δερματολογική νόσο για την οποία έως τώρα δεν υπήρχε διαθέσιμη εγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή.

Ο κ. Θωμάς Κούγκουλος, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της AbbVie, κατά την πρόσφατη τελετή απονομής, δήλωσε: «Από την αρχή του ταξιδιού μας το 2013 αναγνωρίσαμε ότι οι άνθρωποί μας θα είναι η κινητήριος δύναμή μας και το «μυστικό» της επιτυχίας μας. Για το λόγο αυτό, στην AbbVie επενδύουμε συστηματικά σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον, το οποίο προάγει, τόσο την ανάπτυξη, όσο και τη σωματική αλλά και την πνευματική υγεία των εργαζομένων.  Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διπλή αυτή διάκριση καθώς αποτελεί μία ακόμη επιβράβευση των προσπαθειών μας, αλλά και μία αφορμή να επαναδιατυπώσουμε τη δέσμευση μας να προάγουμε την καινοτομία, σταθερά προσηλωμένοι στον άνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση της εταιρικής κουλτούρας μας βασική θέση κατέχουν η πρόληψη και προστασία της υγείας των εργαζομένων και των οικογενειών τους, η στήριξη της μητρότητας, αλλά και η διαμόρφωση ενός ευχάριστου χώρου εργασίας. Στόχος μας είναι να καλύπτουμε κάθε πτυχή της εργασιακής καθημερινότητας: από την εργονομία και την αισθητική του χώρου εργασίας, μέχρι τη διατροφή και την αξιοποίηση μεθόδων ολιστικής ευζωίας».

Ο θεσμός των “HR Awards” έχει ως στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτοβουλίες, τις πρακτικές, τις πολιτικές και τις στρατηγικές εκείνες που θέτουν στο επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, μέσα από τις ενέργειες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.