Διοικητής νοσοκομείου απειλεί τους εργαζόμενους με απόλυση, αν κάνουν στάση εργασίας!

  • Γιάννα Σουλάκη
Διοικητής
Αντιδημοκρατικές και εκβιαστικές πρακτικές ακολουθεί ο Διοικητής του νοσοκομείου Σερρών, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, ο Διοικητής του νοσοκομείου Σερρών, με απειλές και ωμούς εκβιασμούς προσπαθεί να υπονομεύσει τη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ‘Ενωση των γιατρών στις Σέρρες, για την Τετάρτη 12/06/2019.

«Παραμονή της στάσης εργασίας που γίνεται για να αποτραπεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τμημάτων και κλινικών εξαιτίας της τραγικής υποστελέχωσης του νοσοκομείου, η διοίκηση απειλεί με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις όποιον συνάδελφο συμμετέχει στην κινητοποίηση».

Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση «μνημείο εργοδοτικής παρέμβασης και τρομοκρατίας«, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι:

«Η εκτίμηση μας είναι ότι η στάση είναι παράνομη και καταχρηστική» και ότι «η συμμετοχή σε παράνομη απεργία θεωρείται αυθαίρετη απουσία και υπό προϋποθέσεις μπορεί να εκληφθεί ως παραίτηση».

Και η «κατρακύλα της διοίκησης» δε σταματάει εδώ, λένε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σερρών: «Φτάνει στο σημείο να καλεί τους ασθενείς να κινηθούν εναντίον «του εργαζόμενου απεργού για αποζημίωση εξαιτίας της βλάβης της υγείας του». Στοχοποιεί τους συναδέλφους, προσπαθεί να στρέψει τους ασθενείς εναντίον των γιατρών, να τους ενοχοποιήσει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Η καλλιέργεια του κοινωνικού αυτοματισμού σε όλο της το μεγαλείο!»

Με άλλα λόγια ο διοικητής του νοσοκομείου Σερρών, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι «έχρισε τον εαυτό του δικαστή, αποφάσισε ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη και απειλεί με απόλυση (υπό προϋποθέσεις παραίτηση τη βαφτίζει) όποιον συνάδελφο συμμετέχει στην κινητοποίηση που αποφάσισε το Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών μετά και από την απόφαση της μαζικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε».

«Δεν ζητάμε άδεια από κανέναν για να απεργήσουμε»

«Ασφαλώς δεν πρόκειται να ζητήσουμε την άδεια από κανένα, Διοικήσεις, τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», λένε οι εργαζόμενοι και συνεχίζουν: «Ούτε πτοούμαστε όταν το δίκιο μας διώκεται ως άδικο. Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην Αστική δικαιοσύνη. Είναι γνωστό σε όλους τους εργαζομένους ότι 9 στις 10 απεργίες κρίνονται από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη παράνομες και καταχρηστικές».

Οι εργαζόμενοι ενημερώνουν το διοικητή του νοσοκομείου Σερρών «σε περίπτωση που δεν το ξέρει, ότι δεν είναι στη διακριτική του ευχέρεια, δεν είναι αρμόδιος, να κρίνει αν είναι νόμιμη η κινητοποίηση. Και αφού όπως πολύ καλά και ο ίδιος γνωρίζει, κανένα δικαστήριο δεν έχει κρίνει την σημερινή στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική, οι συνάδελφοι που θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση, δε θα «απουσιάζουν αυθαίρετα» αλλά θα ασκούν ένα αναφαίρετο συνδικαλιστικό τους δικαίωμα«.

«Κούφιες διακηρύξεις τις κυβέρνησης για προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων»

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πόσο κούφιες είναι οι διακηρύξεις και της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για «την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων», για τη «δημοκρατία στους χώρους δουλειάς». Τους προειδοποιούμε! Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Τέτοιες μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες!

Οι απειλές τους θα πέσουν στο κενό. Δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι!

Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καλεί τους συναδέλφους στο νοσοκομείο Σερρών να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η Ένωσή τους. Καλούμε τα σωματεία, τους μαζικούς συλλόγους, τους ασθενείς να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων. Ο αγώνας τους είναι πρώτα από όλα δική τους υπόθεση.