Διοικητής νοσοκομείου αυτο-νοσηλεύτηκε με άλλο όνομα στην VIP πτέρυγα

  • Iatropedia
Σάλος προκλήθηκε από τις καταγγελίες που έφτασαν σωρηδόν στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, για τον διοικητή του ΓΝΑ «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα», ο οποίος, παραβιάζοντας τους κανονισμούς, νοσηλεύτηκε, με άλλο όνομα, στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου που ο ίδιος διοικεί, καταλαμβάνοντας τρεις πολυτελείς σουίτες και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά για τις ανάγκες του πέντε νοσηλεύτριες του μαιευτηρίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Real News», ο διοικητής δεν απευθύνθηκε για το πρόβλημα υγείας του σε κάποιο άλλο νοσοκομείο, αλλά εισήχθη στα κρυφά στη VIP πτέρυγα του, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που δεν επιτρέπει τη νοσηλεία σε άνδρες, παρά μόνο σε εγκύους, λεχώνες και νεογνά!

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις σε τρεις γιατρούς και, πλέον, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κάνει έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ο συγεκκριμένος διοικητής πάντως, μετά την… περιπέτεια της υγείας του… επέστρεψε στα καθήκοντά του, στα οποία και παραμένει.