Διευκρινίσεις Ρόζενμπεργκ σχετικά με τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Μεταναστών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κέντρα Μεταναστών
Οι προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για να καλύψουν τις ανάγκες στα Κέντρα Μεταναστών και Προσφύγων διεξήχθησαν μέσω ΑΣΕΠ και καθίστανται απαραίτητες, διευκρινίζει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα.

Απάντηση στα πρόσφατα δημοσιεύματα για προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού και άλλου προσωπικού μέσω του προγράμματος PHILOS στα Κέντρα Μεταναστών και Προσφύγων δίνει με ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ (πρ. ΚΕΕΛΠΝΟ).

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, οι προσλήψεις είναι μέσω ΑΣΕΠ και όχι «ρουσφετολογικές», όπως αναφέρθηκε από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: ‘Αθλιες συνθήκες στα Κέντρα Μεταναστών λόγω έλλειψης προσωπικού, αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις προσλήψεις στα Κέντρα Μεταναστών

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ για το πρόγραμμα «PHILOS», ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), διευκρινίζει ότι:

Οι προσλήψεις προσωπικού στελέχωσης των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν υλοποιηθεί σε συνέχεια της εγκεκριμένης από τον ΑΣΕΠ πρόσκλησης ενδιαφέροντος και οι πίνακες των επιτυχόντων έχουν αναρτηθεί από τον Φεβρουάριο του 2019.

Ο ΕΟΔΥ αιτήθηκε από το Υπουργείο Υγείας τη συνέχιση της διαδικασίας των προσλήψεων και των διαδικασιών υπογραφής των συμβάσεων των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του 2019, καθώς η αύξηση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών, ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη στελέχωσης των Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».