ΔΕΘ 2021 – Θάνος Πλεύρης: «Είμαστε έτοιμοι στο ΕΣΥ για κάθε ενδεχόμενο με το άνοιγμα των σχολείων»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Ειδική αναφορά στο άνοιγμα των σχολείων και την ειδική προετοιμασία του συστήματος Υγείας και των παιδιατρικών νοσοκομείων, έκανε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αμέσως μετά τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υπουργείου Υγείας στο πλαίσιο της 85η ΔΕΘ, τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα στη μετάλλαξη Δέλτα, προσθέτοντας ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για την οργάνωση των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό σύστημα υγείας καθώς και για τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από τη μετάλλαξη Δέλτα, που χτυπά περισσότερο τους νεότερους σε ηλικία και τα παιδιά, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για την οργάνωση των παιδιατρικών νοσοκομείων, αλλά και όσων έχουν παιδιατρικές κλινικές, ώστε να είναι έτοιμες σε κάθε ενδεχόμενο.

«Γίνεται ένας σχεδιασμός από τον γενικό γραμματέα, ώστε να έχουμε κλίνες εάν χρειαστούν νοσηλείες και δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Ήδη ο σχεδιασμός αυτός ολοκληρώνεται. Όπως και στον πιο ευαίσθητο τομέα που είναι οι κλίνες Εντατικής Θεραπείας», τόνισε συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας μέσα στην επικέντρωση ειδικών προγραμμάτων για την καταπολέμηση νόσων, όπως η άνοια, το Αλτσχάιμερ κ.α., ο Θάνος Πλεύρης είπε χαρακτηριστικά πως, «τα χρήματα τα οποία επενδύονται στην Υγεία, βοηθούν και στη διατήρηση της καλής υγείας του πολίτη, αλλά δίνουν και μία αναπτυξιακή διάσταση».

Σε ερώτηση για το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καταδίκασε για άλλη μία φορά το γεγονός, εκτίμησε ότι οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι τελικά τόσες πολλές , εννοείται ότι οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου με συστηματικό τρόπο, να βρεθούν όσοι παρανόμησαν.

Δείτε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας: