Δεσμεύσεις Πικραμμένου στους φαρμακοποιούς για να διώξει την …πίκρα του 1 δις!

  • Iatropedia
Εγγράφως θα διατυπώσει σήμερα τις δεσμεύσεις του για τα χρέη του κράτους προς τον κλάδο, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μετά από έκτακτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τους φαρμακοποιούς στο Μαξίμου παρουσία της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.

Με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Χρήστο Κίττα συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης εκπρόσωποι των φαρμακοποιών με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Λύση δε βρέθηκε γι αυτό και ξεκινούν κανονικά την απεργία τους οι φαρμακοποιοί.

Αιχμή της συζήτησης φυσικά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς που στο τέλος του μήνα θα αγγίζουν το ένα δις ευρώ.

Σήμερα πάντως οι φαρμακοποιοί θα λάβουν τις έγγραφες δεσμεύσεις δια χειρός Πικραμμένου στις οποίες και θα αναφέρεται λεπτομερώς το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Ανεξάρτητα όμως από την καλή διάθεση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού παραμένει άγνωστο εάν ο ΕΟΠΥΥ θα βρει τα χρήματα πριν σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στη χώρα και αποσαφηνιστεί και τι θα γίνει με το μνημόνιο.

Γι αυτό και οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών παραμένουν επιφυλακτικοί και προχωρούν κανονικά στις κινητοποιήσεις τους.

Ο πρωθυπουργός πάντως ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φαρμακοποιούς προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

«Περιμένουμε να δούμε το πλάνο με τα χρονικά όρια που θα τεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών, θα εκτιμήσουμε τα νέα δεδομένα και θα αποφασίσουμε» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

«Η Κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εκτιμά ότι οι συλλογικοί φορείς θα ανταποκριθούν σε αυτές, συνεκτιμώντας την γνωστή σε όλους κατάσταση της χώρας» ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση.