COVID-19: Τα χθεσινά αποτελέσματα των rapid test από τον ΕΟΔΥ – Πού βγήκαν τα περισσότερα θετικά

  • Iatropedia newsroom
rapid test
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των δωρεάν rapid test που έγιναν, χθες Τετάρτη, σε όλη τη χώρα, για τη νόσο της COVID-19.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν 164 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου (rapid test) για τη νόσο της COVID-19 σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 4882 rapid test και ανευρέθηκαν 284 θετικά (5.82%). Από τις 284 περιπτώσεις, οι 143 αφορούν άνδρες και οι 141 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 51,17 έτη.

Σε μερικές περιοχές, τα ποσοστά θετικών test στον κορονοϊό ήταν αρκετά υψηλά. Για παράδειγμα, στον δήμο Κηφισιάς από τα 5 rapid test που διενεργήθηκαν, τα 2 ήταν θετικά (ποσοστό 40%) και αφορούσαν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 70 έτη. Επίσης, στην Κάλυμνο και την Κω τα ποσοστά έφτασαν το 40%. Αρκετά rapid test β΄γηκαν θετικά και στην Κρήτη, με τα ποσοστά να ξεπερνούν το 30%.

Την δεύτερη εβδομάδα του 2024 (από τις 08 Ιανουαρίου ως τις 14 Ιανουαρίου), η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε σημαντική μείωση σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν και οι εισαγωγές και οι διασωληνώσεις ασθενών που νόσησαν από COVID-19.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τα στοιχεία δειγματοληψίας για όλες τις περιοχές της χώρας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, η καθηγήτρια πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, κ.Αναστασία Κοτανίδου, ανέφερε πως τα περιστατικά κορονοϊού στην χώρα είναι πιο ήπια και εμφανίστηκε καθησυχαστική για τα κρούσματα και τις σοβαρές νοσηλείες από COVID-19.

Φωτογραφία iStock

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ο πλήρης εμβολιασμός σώζει ζωές -Τι δείχνει νέα μελέτη για τις σοβαρές περιπτώσεις νόσησης