Χωρίς νοσοκομεία την Τετάρτη! Σε απεργία γιατροί-εργαζόμενοι

  • Iatropedia
Παγώνουν την Τετάρτη όλα τα δημόσια νοσοκομεία καθώς και οι μονάδες υγείας της χώρας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που θα πραγματοποιήσουν τόσο οι γιατροί όσο και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.

Στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ενώ τα προγραμματισμένα ραντεβού αναμένεται να μετατεθούν.

Γιατροί και εργαζόμενοι αντιτίθενται στις συγχωνεύσεις αλλά και τις αλλαγές χρήσεις των νοσοκομείων που ουσιαστικά θα θέσουν εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού.

Όπως μάλιστα σημειώνει ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: » οι 2500 διαθεσιμότητες εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ θα αποβούν ολέθριες για το δημόσιο σύστημα υγείας. Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι πρόσφατες τροποποιήσεις οργανισμών στα Νοσοκομεία της χώρας κατήργησαν όλες τις κενές οργανικές θέσεις, συμπεραίνουμε πως οι κατ΄ όνομα διαθεσιμότητες αποτελούν στην ουσία απολύσεις» .

Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία παρουσιάζουν ήδη 20.000 κενά προσωπικού και 6000 ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

Αναμείνατε στο ακουστικό σας για ΕΟΠΥΥ! Αλλάζουν τα τηλέφωνα του Οργανισμού

Σε συναγερμό για τον ιό του Δυτικού Νείλου! Τα κρούσματα, τα μέτρα και τα συμπτώματα

Άδωνις: «Θα πηγαίνω όποτε θέλω στο ΕΣΥ». Τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν