Χωρίς γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Δίχως γιατρούς κινδυνεύουν να μείνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τα μέλη του να μην υπογράψουν την ατομική σύμβαση με τον νέο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τον ΕΟΠΥΥ.

Ανατροπή στο εγχείρημα της κυβέρνησης για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με 22.000 συμβεβλημένους γιατρούς που θα αμείβονται όμως με ελάχιστα ποσά, επιχειρεί ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλώντας τα μέλη του να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης, με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης αντιστοιχεί ένας γιατρός για 670 ασθενείς ενώ σε κάθε ασθενή θα αντιστοιχούν 6-10 λεπτά για ιατρική εξέταση. Όλα αυτά την ώρα που οι αμοιβές των γιατρών θα διαμορφώνονται κοντά στο …1 ευρώ για κάθε ιατρική επίσκεψη, υπογραμμίζει ο Γ.Πατούλης και συμπληρώνει: “να απέχουν οι γιατροί από την αποδοχή σύναψη σύμβασης,γιατί θίγει την αξιοπρέπειά του ιατρικού σώματος, ενώ δεν υπηρετεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προς τους ασφαλισμένους”.

Παράλληλα ο ΙΣΑ απέστειλε σε όλα τα μέλη του εξουσιοδότηση για Συλλογική Σύμβαση με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να διαπραγματευτεί όρους σύμβασης που να είναι αξιοπρεπείς, για την λειτουργία των ιατρείων και της ποιότητας, που πρέπει να παρέχεται στους ασφαλισμένους.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση εκτός από τους μισθούς των γιατρών στο πλαίσιο της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ σκοπεύει να περικόψει δραστικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασφαλισμένους των τεσσάρων βασικών Ταμείων του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.