Χωρίς φάρμακα κινδυνεύουν να μείνουν οι ασθενείς λόγω έλλειψης ρευστού!

  • Iatropedia
Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό λαό επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή την διαφαινόμενη μη πληρωμή των φαρμακείων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο κίνδυνος της μη πληρωμής αφορά τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου, οι οποίες σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εξοφληθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου.

Στην επιστολή επισημαίνεται «ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπογραμμίζει: «Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες» και συμπληρώνει: «Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μονόδρομος η άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη Υπουργών και Διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ