Χωρίς «αξονικό» τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας

  • Iatropedia
Η περιστολή των κονδυλίων στο ΕΣΥ αλλά και η μη συντήρηση των αξονικών τομογράφων σε Γενικό Κρατικό και Λαϊκό δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σαν να μην έφθαναν όλα τα άλλα στα νοσοκομεία, ήρθαν να προστεθούν και προβλήματα στη λειτουργία των αξονικών τομογράφων στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας αλλά και στο Λαϊκό, δύο από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας που εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο πρώην υφυπουργός Υγείας Αθ.Γιαννόπουλος μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών ιδιαίτερα κατά τις ημέρες γενικής εφημερίας διότι από τις 7 Οκτωβρίου δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του τμήματος επειγόντων περιστατικών και στις 21 Οκτωβρίου έπαψε να λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου. Τα περιστατικά της εφημερίας διακομίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο διπλανό νοσοκομείο το Σωτηρία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συμφόρηση και στα δύο νοσοκομεία.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει αποσαφηνίσει τα αίτια της μη λειτουργίας των μηχανημάτων αλλά φαίνεται πως το πρόβλημα οφείλεται στη μη συντήρησή τους εξαιτίας οφειλών προς την τεχνική εταιρεία.

Ταυτόχρονα εδώ και ένα μήνα στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος επίσης εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Αποτέλεσμα είναι τα περιστατικά να συνωστίζονται και οι γιατροί να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς ιδιαίτερα σε ημέρες γενικής εφημερίας. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι άρρωστοι παραπέμπονται είτε σε διπλανά νοσοκομεία είτε ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα.