Bιονικοί φακοί υπόσχονται οπτική οξύτητα 3 φορές καλύτερη κι από 20/20

  • Iatropedia
Φανταστείτε να βλέπετε τρείς φορές καλύτερα χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής, ακόμη και σε ηλικία… 100 ετών. Οι νέοι «βιονικοί» εμφυτεύσιμοι φακοί που ανέπτυξε Καναδός οπτομετρικός υπόσχονται ακριβώς αυτό.

Τέλεια όραση, χωρίς γυαλιά, επ’ άπειρον! Οι επαναστατικοί Ocumetics Bionic Lens που εφηύρε ο Δρ. Garth Webb εμφυτεύονται στα μάτια με μια ανώδυνη διαδικασία όπως αυτήν στις επεμβάσεις καταρράκτη μέσα σε 8 λεπτά και η βελτίωση της όρασης είναι άμεση. Σύμφωνα με τον Καναδό οπτομετρικό από την British Columbia, γυαλιά όρασης, οδήγησης και κάθε τύπου φακοί, πολυεστιακοί και επαφής, θα αποτελούν πια παρελθόν.

Οι φακοί της Ocumetics Technology Corp. υπόσχονται απίστευτη οπτική οξύτητα «ασχέτως πόσο χάλια είναι τα μάτια σας» λέει ο Δρ. Webb. «Εκεί που μόλις και μετά βίας διακρίνει κάποιος ένα ρολόι στα 3 μέτρα, με τους φακούς θα το βλέπει από τα 9 μέτρα», δηλώνει χαρακτηριστικά. Προϋπόθεση είναι να έχει συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του ώστε οι δομές του ματιού να έχουν αναπτυχθεί πλήρως.

Οι Bionic Lens μοιάζουν με μικροσκοπικά κουμπιά και πριν τοποθετηθούν είναι διπλωμένοι μέσα σε μια σύριγγα με αλατούχο διάλυμα. Με την τοποθέτησή τους ξεδιπλώνονται εντός 10 δευτερολέπτων και η βελτίωση όχι μόνο είναι άμεση αλλά και για πάντα αφού αντίθετα με τους φυσικούς φακούς του ματιού, οι συγκεκριμένοι δεν παθαίνουν ποτέ… καταρράκτη.

Οι φακοί χρειάσθηκαν οκτώ χρόνια για να αναπτυχθούν και σχεδόν 3 εκατ. δολάρια για την σχετική έρευνα. Εν αναμονή των κλινικών δοκιμών τους σε ζώα και μάτια τυφλών, εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμοι στον Καναδά και αλλού περίπου σε δύο χρόνια, αναλόγως των διαδικασιών έγκρισης κάθε χώρας.

Αλέξανδρος Θεολόγου