Bασίλης Κικίλιας: Άμεση πρόσληψη 145 επαγγελματιών υγείας – Θα στελεχώσουν τα ΚΥΤ στα νησιά

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Με εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, δίνεται άμεση προτεραιότητα στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τους επιτυχόντες του προγράμματος PHILOS - II, για να στελεχώσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Προσφύγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα προωθούνται και προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία του ΕΣΥ στα νησιά.

Οι πίνακες των επιτυχόντων του προγράμματος PHILOS – II, οι ο οποίοι οριστικοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ήταν το έναυσμα για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, να ζητήσει την άμεση προώθηση των διαδικασιών στελέχωσης με ιατρονοσηλευτικό και άλλο υγειονομικό προσωπικό των νησιών, στα οποία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα, εντός των επόμενων τριών εβδομάδων θα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Προσφύγων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, συνολικά 145 επαγγελματίες υγείας, των παρακάτω ειδικοτήτων: ιατροί, νοσηλευτές, μαίες, ψυχολόγοι, επισκέπτες υγείας, κοινωνικοί λειτουργοί, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές/διερμηνείς, διασώστες, συντονιστές πεδίου και συντονιστής υπηρεσιών.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβάσεων και ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Γενικά Νοσοκομεία του ΕΣΥ των νησιών, ενώ έχει προγραμματισθεί η άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων που δεν καλύφθηκαν.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τη Λέσβο για την εκτίμηση της κατάστασης και το σχεδιασμό αποτελεσματικών μέτρων υγειονομικής υποστήριξης των τοπικών δομών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.