Αύριο θα γίνουν χημειοθεραπείες στο «Λαϊκό»- Προσπάθειες για «μπάλωμα» της κατάστασης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αύριο θα κάνουν χημειοθεραπείες στο "Λαϊκό" οι ασθενείς που δεν μπόρεσαν χθες και σήμερα λόγω των ελλείψεων στο φαρμακείο του νοσοκομείου, καθώς το υπουργείο αποδέσμευσε ένα κονδύλι για την προμήθεια αυτού του μήνα.

Με τις χημειοθεραπείες να προγραμματίζονται για αύριο, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, θα συναντήσει σήμερα τους διευθυντές ιατρικών υπηρεσιών των νοσοκομείων με ογκολογικές μονάδες ώστε να συντονιστεί το έργο τους μέχρι να επιλεγούν οι νέες διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων (η διορία του διαγωνισμού λήγει 19 Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα γίνει η επιλογή και ο διορισμός των νέων διοικητών).

Εν τω μεταξύ, καταγραφή των ελλείψεων σε όλα τα νοσοκομειακά φαρμακεία έχει ξεκινήσει το ΚΕΦΙ, όπως αποκάλυψε στο iatropedia η κυρία Ζωή Γραμματόγλου και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Όπως δηλώνει η πρόεδρος του ΚΕΦΙ, τα χρήματα που δόθηκαν τώρα για την ομαλοποίηση της κατάστασης δεν είναι παρά ένα «μπάλωμα» στην τραγική κατάσταση και όχι μία λύση για όλο το έτος.

Χθες στο «Λαϊκό» βρέθηκαν 40 περίπου καρκινοπαθείς οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν την σωτήρια για τον εαυτό τους θεραπείας. Αντίστοιχες σκηνές διαδραμματίστηκαν στον «Ανδρέα Συγγρό» και στους «Αγίους Αναργύρους».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δείτε εδώ τη νέα πρωτοβουλία του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ)

Ο ΙΣΑ ξεκινά γραμμή καταγγελιών για ελλείψεις στα Δημόσια νοσοκομεία

· Καλούμε τους πολίτες να δηλώνουν ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, στη τηλεφωνική γραμμή 2130117372

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που απειλούν τη Δημόσια υγεία.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Δημόσια νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα και με άδεια ταμεία είναι πλέον οριακή.

Στο νοσοκομείο «Λαϊκό», δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν χθες χωρίς θεραπεία καθώς δεν υπήρχαν κονδύλια για την αγορά φαρμάκων.

«Τα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που υποβαθμίζουν δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο ρόλο του ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας καθιερώνει γραμμή καταγγελιών και ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν τις ελλείψεις που διαπιστώνουν. Ο ΙΣΑ θα παρεμβαίνει ζητώντας να αποδοθούν ποινικές και ηθικές ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τη τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ για να καταγγέλλουν ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                        ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν