Άτομα με αναπηρία:“Κύριε Πρωθυπουργέ μας ρίχνετε στον Καιάδα”

  • Iatropedia
Την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ενόψει της διαπραγμάτευσης των 11,5 δισ. ευρώ ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με επείγον αίτημά της.

Η κατάσταση για την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, έχει φτάσει στα όρια της. Η ανακοίνωση της συνομοσπονδίας, αναφέρει:

“Τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερη ένταση τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τα ελάχιστα υποστηρικτικά μέτρα που ελήφθησαν φυσικά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σκληρές επιθέσεις που έχουν δεχτεί σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Είναι αδιανόητη, απάνθρωπη και άνευ λογικής οποιαδήποτε συζήτηση για την περικοπή προνοιακών επιδομάτων, φοροαπαλλαγών, μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς ή η υποβάθμιση οποιασδήποτε υπηρεσίας (στην υγεία, την παιδεία, τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ή κλειστής περίθαλψης κλπ.) και όποιων, πενιχρών άλλωστε, οικονομικών κ κοινωνικών παροχών σε πολίτες που βιώνουν διαχρονικά τη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτή η συζήτηση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να δικαιολογηθεί. Η περικοπή κοινωνικών δαπανών από τους πιο φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να αποτελέσει αντισταθμιστικό μέτρο για την τήρηση των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας.”

Και καταλήγει: “Το αναπηρικό κίνημα θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις και με κάθε πρόσφορο μέτρο και τρόπο εναντίον της κοινωνικής στοχοποίησης των ατόμων με αναπηρία, εναντίον της κοινωνικής εξαθλίωσης τους. Η ευθύνη ανήκει συνολικά και καθολικά στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κ κυβέρνηση, στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Την Ελλάδα που εξοντώνει τους πολίτες της, και μάλιστα αυτούς που από το υστέρημά τους έχουν στηρίξει τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση, δεν την θέλει κανείς.

Κανένα σχέδιο διάσωσης της χώρας δεν μπορεί να στηριχτεί στο άνοιγμα του Καιάδα για τα άτομα με αναπηρία το έτος 2012.”

Την ίδια στιγμή μετά από συντονισμένες πιέσεις και ενέργειες, υπογράφηκε χθες 1η Αυγούστου η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων Μαΐου – Ιουνίου, που αφορά χιλιάδες δικαιούχους άτομα με αναπηρία σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν