Άσκηση περισυλλογής αεροπόρου από τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έπειτα από αίτημα της Διοίκησης της 116ης Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά σε άσκηση Περισυλλογής Ιπταμένου της Πολεμικής Αεροπορίας, έπειτα από εγκατάλειψη αεροσκάφους.

Η άσκηση διεξήχθη στην παραλία της 116ης Πτέρυγας Μάχης στο Καλαμάκι Αχαΐας. Το σενάριο προέβλεπε την περισυλλογή χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας από ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης, έπειτα από εγκατάλειψη μαχητικού αεροσκάφους πάνω από θαλάσσια περιοχή. Για τις ανάγκες της άσκησης το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών διέθεσε ένα πλήρως εξοπλισμένο ταχύπλοο ναυαγοσωστικό σκάφος και 6 άτομα προσωπικό (Ναυαγοσώστες, Διασώστες και Σαμαρείτες).

Μετά το πέρας της άσκησης, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο νέος Διοικητής της μονάδας Σμήναρχος Γεώργιος Βαγενάς παρέθεσε γεύμα στο οποίο παραβρέθηκαν οι Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών που συμμετείχαν στην άσκηση όπως και πολλοί αξιωματικοί. Κατά τη διάρκεια του γεύματος επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο συνεργασίας και συζητήθηκαν οι προοπτικές περεταίρω αναβάθμισής της.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ευχαριστεί θερμά τη Διοίκηση και τα στελέχη της 116ης Πτέρυγας Μάχης για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και εύχεται ό,τι καλύτερο στο σπουδαίο και απαιτητικό έργο που επιτελούν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν