Άσκηση για Έμπολα στο Αμ.Φλέμινγκ! Πως θα «πιαστεί» ο ιός

  • Iatropedia
Όλα φαίνεται πως είναι έτοιμα για την άσκηση προσομοίωσης για τον Έμπολα στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Αυτό που παραμένει άγνωστο όμως είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που πράγματι υπάρξουν ύποπτα περιστατικά καθώς το προσωπικό του νοσοκομείου, όπως λέει το Σωματείο των Εργαζόμενων, δεν επαρκεί για τους υπόλοιπους ασθενείς.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο πόδι είναι τα στελέχη του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) με αφορμή την άσκηση προσομοίωσης που θα γίνει στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ. Ήδη τις τελευταίες ημέρες το ΕΚΕΠΥ ετοίμαζε σε συνεννόηση με το στρατό την άσκηση ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα με βάση το σχεδιασμό τα στελέχη του τομέα της υγείας θα μεταβούν στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί της Παρασκευης. Αρχικά θα γίνουν προφορικά μαθήματα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως δε θα έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.

Με ειδικές στολές θα εμφανιστεί το προσωπικό ώστε να μην αγγίξει τους πιθανούς ασθενείς. Στη συνέχεια αφού γίνει όλη η διαδικασία μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού στον ειδικό θάλαμο με όλα τα μέτρα ασφαλείας, θα αφαιρεθούν οι “μολυσμένες” στολές, θα γίνει αποθήκευσή τους καθώς και απολύμανση.

Πάντως το σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ παρότι δηλώνει πως είναι καθόλα έτοιμο για το χειρότερο ενδεχόμενο με τον ιό Έμπολα, επισημαίνει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και άρα είναι αμφίβολο πως θα εξυπηρετηθούν οι νοσηλευόμενοι στα άλλα τμήματα στην περίπτωση που πράγματι υπάρξουν περιστατικά Έμπολα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόλις πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέων συγχωνεύσεων κλινικών του Αμαλία Φλέμινγκ με το Σισμανόγλειο γεγονός που σημαίνει νέα συρρίκνωση του νοσοκομείου.

Πάντως ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης μιλά για πρόσληψη 30 γιατρών οι οποίοι θα ασχολούνται αποκλειστικά με το θέμα του Έμπολα αλλά και αντίστοιχων μολυσματικών ασθενειών οι οποίοι θα διοριστούν στα σημεία ελέγχου και εισόδου της χώρας από όπου περνούν και πολλοί παράνομοι μετανάστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριο παρασκήνιο για τον πρόεδρο του ΙΣΑ! Οι συμμαχίες και τα προγνωστικά

Έρχονται διορθώσεις τιμών στα φάρμακα! Ποια ακριβαίνουν και ποια παίρνουν τιμές

Προειδοποίηση υπ.Υγείας: Μην τρώτε άγρια μανιτάρια! Κίνδυνος δηλητηρίασης

Ο Έμπολα φέρνει προσλήψεις! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν