Άρχισαν τα «ξηλώματα» στις διοικήσεις των νοσοκομείων…

  • Iatropedia
Tην πειθαρχική δίωξη του διοικητή του νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Γιώργου Βλάχου, ζητεί η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με έγγραφο που απέστειλε προς τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Να θυμίσουμε ότι οι διοικήσεις των 7 Υγειονομικών Περιφερειών έχουν αλλάξει από την νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ, ενώ οι διοικήσεις των νοσοκομείων παραμένουν ακόμα οι ίδιες από την προηγούμενη κυβέρνηση καθώς οι περισσότεροι διοικητές αρνήθηκαν να παραιτηθούν πριν λήξει η θητεία τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον Γ.Βλάχο και στην Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, η 6η ΥΠΕ κοινοποιεί το αίτημά της για την πειθαρχική δίωξη του διοικητή για τους εξής λόγους:

• Δεν υλοποιεί οδηγίες της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ που έχουν ως σκοπό την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Γ.Ν Αιτωλοακαρνανίας.

• Δεν υλοποιεί οδηγίες που έχουν ως στόχο την αποκατάσταση της νομιμότητας προβαίνοντας σε αυθαίρετες υπηρεσιακές μεταβολές (κλήθηκε με έγγραφο στις 5/5 να επανεξετάσει τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού και την πιθανότητα ανάκλησής τους).

• Εξαπολύει απειλές σε ειδικευόμενους ιατρούς που βρίσκονται σε κινητοποίηση (επίσχεση εργασίας) παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχει λάβει από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Όπως μάλιστα αναφέρει “η πειθαρχική δίωξη αφορά μια σειρά απο αυθαιρεσίες που γίνονταν σε μόνιμη βάση και εμπόδιζαν την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Αρχικά, αυτό σχετίζεται με την τήρηση της νομιμότητας γύρω από τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές, καλώντας τον κ. Βλάχο να επανεξετάσει τις πρόσφατες υπηρεσιακές μεταβολές προσωπικού και την πιθανότητα ανάκλησής τους.

Επιπλέον, εκφράσαμε εγγράφως την αντίθεσή μας στις απειλές που εξαπολύει στους ειδικευόμενους ιατρούς που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχει λάβει από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ».

«Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα και ειδικά το Δημόσιο Σύστημα της Υγείας, κάθε μορφή αυθαιρεσίας, ανθρωποφαγίας και διαλυτικού κλίματος πρέπει να αντιμετωπίζεται την στιγμή που γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί το σύστημα υγείας όρθιο”, δήλωσε σχετικά στο agrinionews.gr ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ, Μίλτος Ζαμπάρας.