ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Κ. Λουράντος: «Δεν ξέρει τι του ξημερώνει του κ. Τσίπρα. Αδικίες και παρανομίες δεν ανεχόμαστε!»

  • Iatropedia
Στις... επάλξεις από σήμερα οι φαρμακοποιοί καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστα Λουράντου στο Iatropedia.gr, "όλα αυτά που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση στα φαρμακεία είναι παράνομα, σύμφωνα με ευρωπαϊκές αποφάσεις δικαστηρίων (αποφάσεις για Γερμανία και Ισπανία που και εκεί πήγαν να κάνουν τα ίδια, προσέφυγαν οι φαρμακοποιοί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και δικαιώθηκαν)"! Και προειδοποιεί ότι από σήμερα κιόλας θα ζητήσει από τους συναδέλφους του να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις και να καταγγείλλουν την κυβέρνηση ότι άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, κι άλλα πράττει τώρα...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Έξαλλος επέστρεψε χθες το βράδυ από την Ισπανία ο πρόεδρος του ΠΦΣ, καθώς, όπως δήλωσε αποκλειστικά στο iatropedia.gr, «αυτό που βλέπω είναι ότι στην Ευρώπη υπάρχουν εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που θέλουν να γίνουν στην Ελλάδα και είναι έτσι φτιαγμένα που να μην χρειάζονται ερμηνεία».

Όπως εξηγεί ο κ. Λουράντος, σε Μαδρίτη, Παρίσι, Βερολίνο και Ρώμη που επισκέφτηκε και είχε επαφές με παράγοντες από τους φαρμακευτικούς συλλόγους, διαπίστωσε ότι οι φαρμακοποιοί έχουν κατά 100% την ιδιοκτησία των φαρμακείων, ενώ κι όλα τα ΜΥΣΥΦΑ είναι σε φαρμακεία.

«Όλα αυτά που θέλουν να κάνουν εδώ, απλά δεν ισχύουν αλλού», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ και τονίζει ότι όπου απελευθερώθηκαν τα ΜΥΣΥΦΑ, αυξήθηκαν οι τιμές τους, με αποτέλεσμα στην χώρα μας να έχουμε τις πιο χαμηλές τιμές στα φάρμακα αυτά.

«Εγώ σήμερα κάνω έκτακτο ΔΣ και θα ζητήσω άμεσες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις που θα αναδείξουν το πρόβλημα όχι μόνο του φαρμακείου αλλά και του λαού», προειδοποιεί.

Και συνεχίζει: «Καταγγέλλω την κυβέρνηση ότι λειτουργεί με συμφέροντα των δανειστών και των καρτέλ και δεν δίνει σημασία σε αυτά που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα για να υπάρξει ανάπτυξη. Καταγγέλλω επίσης ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σε εντελώς άλλο σύστημα και κλίμα από αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά και θα μας βρει απέναντί της όσο δεν φαντάζεται»…