Αποχωρήσεις και φωνές κατά Άδωνι από γαλάζιους συνδικαλιστές στον τομέα Υγείας της ΝΔ! Γιατί έφυγαν

  • Iatropedia
Θερμή αποχώρηση επιφύλαξαν στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γαλάζιοι συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του τομέα υγείας της ΝΔ για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Ένταση και μεταξύ γιατρών ...υπερασπιστών του υπουργού και αντιδραστικών!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με φωνές και καταγγελίες κατά Άδωνι αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του τομέα υγείας της ΝΔ γαλάζιοι συνδικαλιστές γιατροί του πρώην ΙΚΑ. ΟΙ γιατροί του νυν ΕΟΠΥΥ που απειλούνται με απολύσεις είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Συγγρού στα γραφεία του κόμματος για να ακούσουν τον υπουργό υγείας σχετικά με τη μεταρρύθμιση στο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όμως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Γεωργιάδη οι γαλάζιοι γιατροί που άκουσαν εκ νέου τα σχεδια για τον νέο ΕΟΠΥΥ εκνευρίστηκαν και έπειτα απο …σινιάλο του προέδρου τους Γιάννη Χρονόπουλου, αποχώρησαν από την αίθουσα με φωνές και καταγγγελίες για τον κ.Γεωργιάδη. Η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη διακόπηκε για λίγα λεπτά ενώ συνδικαλιστές γιατροί λογομάχησαν έντονα και λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια αφού στο ακροατήριο ήταν ανάμεικτο ιατρικόκοινό: οι υποστηρικτές του υπουργού και οι αντιδραστικοί. Τελικώς επήλθε ηρεμία με την παρέμβαση των ψυχραιμοτερων ενώ κατά την αποχώρηση πολλοί έβγαλαν το …άχτι τους στις καρέκλες της αίθουσας τις οποίες κλώτσησαν επιδεικτικά.

Μετά την αποχώρηση των γιατρών (περίπου 30 άτομα) στην αίθουσα παρέμειναν ορισμένοι πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων καθώς και άλλα γαλάζια στελέχη της υγείας. Να σημειωθεί ότιεκτάκτως συνεδριάζουν τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, όπου και θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν για να αποτρέψουν τις σχεδιαζόμενες 2500 απολύσεις γιατρών από τον οργανισμό. Βέβαια πλέον δε αποκλείουν να πάνε σε διάλογο με τη διαμεσολάβηση του Δημήτρη Κρεμαστινού στη Βουλή και παρουσία όλων των κομμάτων. Όχι όμως σε απ' ευθείας διάλογο με τον υπουργό καθώς θεωρούν ότι είναι χαμένος χρόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με διαδικασίες εξπρές οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα προς απόλυση

«Επιδρομές» αστυνομίας σε μπαρ και εστιατόρια για το τσιγάρο! Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρουν τα φάρμακά τους όσοι «μπλοκαρίστηκαν» λόγω απεργίας

Προγράμματα ΕΣΠΑ στα νοσοκομεία για ανέργους με 700 ευρώ το μήνα! Όλες οι πληροφορίες