Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ανασφάλιστοι τα φάρμακά τους

  • Iatropedia
Νέο χαστούκι στους ανασφάλιστους πολίτες αυτή την φορά από τον ΕΟΠΥΥ ο οποίος ζητάει από τους φαρμακοποιούς να πραγματοποιούν τον έλεγχο ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλισμένου. Πράγμα που σημαίνει ότι όποιος ασθενής δεν έχει ασφάλεια δεν θα μπορεί να προμηθευτεί φάρμακα.

Αναλυτικότερα με έγγραφό του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός επισημαίνει ότι ο γιατρός που θα συνταγογραφεί, αλλά και ο φαρμακοποιός που θα εκτελεί τη συνταγή, θα δέχεται ένα μήνυμα στον υπολογιστή του με το οποίο θα ενημερώνεται για την έλλειψη ή όχι του ασφαλιστικού δικαιώματος του ασθενούς.

Εάν δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα δεν θα παίρνει φάρμακα αλλά θα πρέπει να τα πληρώνει από την τσέπη του.

αντίδραση φαρμακοποιών

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης απάντησε στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ότι η προσπάθεια πρέπει να στραφεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και όχι στους φαρμακοποιούς:

'Οι φαρμακοποιοί δεν γνωρίζουν, ούτε έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις – έτσι κι αλλιώς – περίπλοκες διαδικασίες βεβαίωσης ασφαλιστικής ικανότητας, που καθίστανται ακόμη περισσότερο περίπλοκες με τις κατά καιρούς ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία, παρατάσεις κλπ. που λόγω της κρίσης είναι σύνηθες φαινόμενο.

Επιπλέον δεν αντιλαμβανόμεθα γιατί πρέπει ο φαρμακοποιός να ελέγξει και να βεβαιώσει την ισχύ της ασφαλιστικής κάλυψης που προηγουμένως έχει πραγματοποιήσει ο γιατρός'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα Άδωνι.Πήγε στο ΣΔΟΕ δεν έδωσε ούτε ένα όνομα

Νέο διαιτητικό μενού στα κυλικεία των σχολείων! Τι αλλάζει το υπ.Υγείας

Ξεκινούν οι έλεγχοι στις ιδιωτικές κλινικές! Τι «κουρέματα» περιμένουν τους ασθενείς