Απίστευτο: Από τι κινδυνεύουν όσοι φοράνε πολύ στενά τζιν

  • Iatropedia
Το “βαθύ κάθισμα” όταν φοράτε πολύ στενά παντελόνια τζιν μπορεί να αποδειχτεί σοβαρός κίνδυνος για την υγεία σας, σύμφωνα με τα όσα έπαθε μια 35χρονη γυναίκα στην Αυστραλία και η περίπτωσή της κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου μέσω της επιστημονικής επιθεώρησης Journal of Neurology Neurosurgery & Psychiatry που δημοσίευσε και ανέλυσε το περιστατικό.

Η 35χρονη νοσηλεύθηκε με απώλεια αίσθησης στα κάτω άκρα, μία μέρα αφότου πέρασε αρκετές ώρες βοηθώντας σε μετακόμιση και ενώ φορούσε πολύ στενό τζιν. Για πολλές ώρες η 35χρονη έκανε “βαθιά καθίσματα” για να τακτοποιήσει πράγματα στα ντουλάπια.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, βίωσε μούδιασμα στα πόδια της και της ήταν δύσκολο να περπατήσει, γεγονός που την ανάγκασε να σκοντάψει και να πέσει. Μην μπορώντας να σηκωθεί, πέρασε αρκετές ώρες ξαπλωμένη στο έδαφος πριν την βρουν συγγενείς της.

Τα πόδια της γυναίκας ήταν τόσο πρησμένα, ώστε το τζιν μπορούσε να αφιαρεθεί μόνο αφότου το έκοψαν με ψαλίδι! Δεν μπορούσε να κινήσει τους αστραγάλους ή τα δάχτυλα των ποδιών της και είχε χάσει την αίσθηση στο κάτω μέρος των ποδιών και στα πέλματά της.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο την έβαλαν σε ορό και ήταν σε θέση να περπατήσει και πάλι κανονικά τέσσερις ολόκληρες ημέρες αργότερα!

Οι γιατροί στο Royal Adelaide Hospital, στη νότια Αυστραλία, είπαν ότι το τζιν, σε συνδυασμό με τα βαθιά καθίσματα που έκανε η 35χρονη, είχαν διακόψει σχεδόν την παροχή αίματος στους μυς των ποδιών. Ταυτόχρονα, τα νεύρα που συνδέουν την κνήμη είχαν καταστραφεί από την παρατεταμένη συμπίεση, κάτι που εξηγεί το μούδιασμα και την απώλεια ελέγχου.

http://www.timeslive.co.za/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντηλιακό… συμπλήρωμα διατροφής;

Προσοχή: Ήλιος + λεμόνι = κίνδυνος για έγκαυμα!