Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στα δημόσια νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
απεργία
Πανελλαδική 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν μεταξύ άλλων την ένταξή τους στα ΒΑΕ. «Να μας πει η κα Αχτσιόγλου με ποιο συνταγματικό δικαίωμα αρνούνται την ένταξή μας στα ΒΑΕ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης. Αρνούνται να ρυθμίσουν οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση»

Η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει, επίσης, την έντονη διαμαρτυρία της για τη μετάταξη στους δήμους από τα νοσοκομεία 526 τραυματιοφορέων (2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, πράγμα το οποίο προβλέπεται, όπως αναφέρει, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο» αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών», καταλήγουν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Ρουσφέτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ