Μετατάσσουν εκατοντάδες τραυματιοφορείς-Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Σε πανελλαδική Κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με βασικό αίτημα την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα. Την ίδια στιγμή καταγγέλλουν την μετάταξη στους Δήμους, 526 τραυματιοφορέων.

Ενώ τα δημόσια νοσοκομεία «αναστενάζουν» από έλλειψη προσωπικού το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε τη μετάταξη 526 τραυματιοφορέων από τους 2.300 συνολικά που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες, «με τροπολογίες νύκτα», όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών. Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των Νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας. (…) Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία; Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο», αναφέρουν σε ανακοίνωση οι εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ εξήγγειλε, επίσης, πανελλαδική κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη 14/3/2019 και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ στην Πλατεία Μαβίλη, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, μεταξύ άλλων, ζητούν την ένταξή τους στα ΒΑΕ.

«Να μας πει η κα Αχτζόγλου με ποιο συνταγματικό δικαίωμα αρνούνται την ένταξή μας στα ΒΑΕ», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει: «Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης. Αρνούνται να ρυθμίσουν οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Οι μισθοί των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων είναι ψίχουλα. Σας κοινοποιούμε παραδείγματα μισθών (καθαρά ποσά). Ξεκινούν από 499ευρώ

Νοσηλευτική Υπηρεσία

ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικό Προσωπικό – Τραυματιοφορείς

Νεοδιόριστος : 595,17€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 835,12€

ΔΕ Β.Νοσηλευτή

Νεοδιόριστος : 643,80€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 931,47€

ΤΕ Νοσηλευτής

Νεοδιόριστος : 732,85€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 1.087,52€

Επαγγέλματα Διοικητικής Υπηρεσίας

ΥΕ Επαγγέλματα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

Νεοδιόριστος : 499,17€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 746,46€

ΔΕ Επαγγέλματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νεοδιόριστος : 549,09€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 842,82€

ΤΕ Επαγγέλματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Νεοδιόριστος : 656,96€

Με 16 έτη υπηρεσίας : 998,86€