Απάντηση Β. Κικίλια σε ανάρτηση Π. Πολάκη για τα νοσήλεια του εθελοντή δασοπυροσβέστη

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλια
Διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού, ότι το κράτος θα καλύψει τα νοσήλεια για τη θεραπεία και αποθεραπεία του εγκαυματία δασοπυροσβέστη, που τραυματίστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ευβοιας.

Η απάντηση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα νοσήλια του του εθελοντή δασοπυροσβέστη, ο οποίος τραυματίστηκε στις φωτιές στην Εύβοια, είναι η εξής:

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ. Θα καλύψουμε ότι χρειαστεί, όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους 1 χρόνο τώρα. Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Υγείας:

Π.Πολάκης: «Είναι δωρεάν τα έξοδα νοσηλείας και αποθεραπείας του δασοπυροσβέστη»

Η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook που πυροδότησε την αντίδραση του Βασίλη Κικίλια, ήταν η εξής:

«Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…). Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».