Απάντηση Πολάκη για την παρέμβαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ- Χειμαρρώδης αντίλογος Γεωργιάδη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μετά από πέντε αναβολές για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη για την παρέμβασή του στις λίστες προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ήρθε σήμερα στην Ολομέλεια και έδωσε την απάντησή του... Και οι δύο πληθωρικοί πολιτικοί συγκρούστηκαν εκ νέου!

Είχε καταγγελίες για παράτυπες επιλογές προσώπων από τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και για τον λόγο αυτό επενέβη δυναμικά παίρνοντας στο γραφείο του, τους φακέλους των υποψηφίων και κάνοντας εκείνος την επιλογή.

Αυτό απάντησε εν πολλοίς στον κ. Γεωργιάδη ο οποίος στην ανταπάντησή του τόνισε ότι αν όντως είχε βάσιμες υποψίες για παρατυπίες, να ακολουθούσε την νόμιμη οδό και να έστελνε τους Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας στο ΚΕΕΛΠΝΟ.  Επίσης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε στον κ. Πολάκη ότι το τελευταίο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν διορισμένο από τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στην σύντομη θητεία του ως υπουργός Υγείας και ως εκ τούτου θα έπρεπε ο σημερινός αναπληρωτής «να ντρέπεται» που κατηγορεί αυτό ειδικά το ΔΣ για παρατυπίες καθώς διορίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Πολάκη να παραιτηθεί από την βουλευτική του ασυλία και να εξηγήσει σε δικαστήριο ότι δεν ακολούθησε τη νόμιμη πεπατημένη αλλά έκανε αυτό που θεωρούσε εκείνος σωστό γαι τις καταγγελίες που είχε… Και του τόνισε μάλιστα ότι τους 6 μήνες που έχουν μείνει οι ΜΕΘ χωρίς νοσηλευτές, έχουν πεθάνει άνθρωποι με δική του ευθύνη (του κ. Πολάκη).