Αντίθετοι οι γιατροί στην ένταξη του Ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Η απόφαση μπορεί να ελήφθη από κυβέρνηση και τρόικα δε σημαίνει όμως ότι συμφωνούν και οι ενδιαφερόμενοι, διότι την έντονη αντίδραση των υγειονομικών προκαλεί η άμεση ένταξη του κλάδου υγείας τους στον ΕΟΠΥΥ.

Την ξεκάθαρη αντίθεση τους στην ένταξη του κλάδου υγείας του ασφαλιστικού τους ταμείου (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζουν οι υγειονομικοί (γιατροί, οδοντίατροι κλπ), η οποία αποφασίστηκε στη διυπουργική μεταξύ των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, μετά από σχετική οδηγία της τρόικα.

«Οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσπαθούν να διατηρήσουν στη ζωή το θνησιγενές αυτό μόρφωμα με θεραπεία ασπιρίνης», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που υπογραμμίζει πως ούτε οι γιατροί, ούτε οι δικηγόροι, ούτε οι μηχανικοί είχαν ενημερωθεί για τις αλλαγές αυτές.

Γι αυτό και ο ΠΙΣ καλεί όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον ιατρικό κόσμο “να αντιταχθούν σε τέτοιες πολιτικές που σκοπό δεν έχουν την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας αλλά να βάλουν στο χέρι τους πόρους υγειών ταμείων”.

Και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ) εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στις αλλαγές αυτές, «την στιγμή μάλιστα που ήδη έχει ξεκινήσει η αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας του Ταμείου, για την οποία υπάρχει χρονικό περιθώριο σύμφωνα με το νόμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου».