Αντιδράσεις, κάλυψη αλλά και θλιβερός πολιτικός απόηχος από τις δηλώσεις Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, αν και σημείωσε ότι δεν έχει δει το βίντεο που εμφανίζει τον κ. Πολάκη να αναφέρει ότι θα χώσει δημοσιογράφο τρία μέτρα κάτω από την γη, επισήμανε ότι οι προσπάθειες ακύρωσης του σημαντικού έργου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου δεν θα βρουν ανταπόκριση. Αυτή ήταν η θλιβερή προσπάθεια να καλύψει τον αναπληρωτή του, παρότι είναι βέβαιον ότι ούτε το ίδιο ύφος, ούτε το ίδιο ήθος έχουν στην πορεία τους ως πολιτικά πρόσωπα... Η παιδεία του κ. Ξανθού δεν θα του επέτρεπε να αποκαλέσει ποτέ τους διαφωνούντες μαζί του ...αβγά! Χθεσινά ή σημερινά!

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, κάλεσε χθες το απόγευμα τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, να αποδοκιμάσει «τις δηλώσεις Πολάκη που αποτελούν ευθεία απειλή κατά της ζωής και έκνομη ενέργεια», σημειώνοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση παρέλαβε μια δημοκρατική χώρα και τείνει να την καταντήσει Τουρκία».

Ο κ. Ξανθός απάντησε ότι «αντιπαρέρχομαι τα περί αντιδημοκρατικής εκτροπής και προσομοίωσης της ελληνικής δημοκρατίας με αυταρχικά καθεστώτα… Δεν απαντώ σε καταγγελίες που δεν τεκμηριώνονται και δεν αποδεικνύονται…αν νομίζετε ότι θα μπορέσετε με αφορμή κάποιες δηλώσεις που δεν γνωρίζω, δηλώσεις που είναι σε συνέχεια μιας γνωστής αντιπαράθεσης προσβλητικής απέναντι στον κ. Πολάκη, να ακυρώσετε ή απαξιώσετε ένα έργο που γίνεται με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά και ολόψυχη στήριξη από τον κ. Πολάκη είστε γελασμένη».

Εξίσου θλιβερή ήταν και η προσπάθεια της κ. Όλγας Γεροβασίλη να υπερασπιστεί τον αναπληρωτή υπουργό. Μιλώντας στον Alpha 9.89 ανέφερε ότι ήταν αγανακτισμένος «με τη συμπεριφορά μέρους των ΜΜΕ απέναντί του και με τις εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για έναν υπουργό, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες και δεν έχουν αντίστοιχα σχολιαστεί». (Σχόλιο: Λάθος καθώς γράφτηκαν και ξαναγράφτηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από όλους μας και σχολιάστηκαν ευρέως επί μέρες).

Άλλες αντιδράσεις στα… φονικά ένστικτα Πολάκη

Από την Νέα Δημοκρατία σχολίασαν τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με την εξής λιτή ανακοίνωση: «Η αυθεντική έκφραση της κυβέρνησης Τσίπρα…». Αλλά ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τους είχε προλάβει καθώς είχε γράψει νωρίτερα στο Twitter:» Η «ευαίσθητη» ΕΣΗΕΑ δεν θα αντιδράσει στην απειλή του Πολάκη;»…

Ενώ και το Ποτάμι χαρακτήρισε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «ψευτόμαγκα» αναφέροντας: «Ψευτόμαγκας στην αντιπολίτευση. Ψευτόμαγκας και ως υπουργός. Έρμη υγεία!».

ΕΣΗΕΑ

Αλλά η ΕΣΗΕΑ ετοίμαζε από νωρίς αντίδραση και χωρίς τις παραινέσεις Γεωργιάδη…. Στην σχετική ανακοίνωση που στρέφεται κατά των Παύλου Πολάκη και Νίκου Τόσκα, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τονίζει ότι »κάποιοι επιθυμούν να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκους του μποξ και την Ένωση άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση:

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι αποκαλυπτικές, αλλά και καθοριστικές για την επόμενη ημέρα της ενημέρωσης. Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να κάνουν τους δημοσιογράφους σάκο του μποξ και την ΕΣΗΕΑ άλλοθι για τα πολιτικά τους παιχνίδια.

Διαπλοκή και πολιτική εξουσία έχουν κάθε λόγο να δίνουν «αίμα στην αρένα» και να αποπροσανατολίζουν από τα κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα, που έχουν διαλύσει τον κοινωνικό ιστό.

Ο στρατηγός, που θέλει να κάνει τον αρχισυντάκτη και ο δόκτωρ με το ξινάρι πασχίζουν με κάθε τρόπο να γίνουν είδηση, αφού δεν έχουν τίποτα να δείξουν.

Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα η ΕΣΗΕΑ συνιστά ψυχραιμία και καλεί τους συναδέλφους να απαντούν ακόμη και σε αυτές τις συμπεριφορές με τους κανόνες που προβλέπει η δημοσιογραφική δεοντολογία».

Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι

Πολιτισμένες αλλά και απαξιωτικές απαντήσεις είχε ο αναπληρωτής υπουργός και από τους άμεσα «θιγόμενους» δημοσιογράφους… Ο μεν υποψήφιος να θαφτεί στα 3 μέτρα, Αιμίλιος Νεγκής του είπε να χτυπήσει σαν άνδρας και του ευχήθηκε Καλό Πάσχα.

Ο κ. Νεγκής έγραψε στην σελίδα του στο facebook:

«Χτύπα σαν άνδρας…

Καλό Πάσχα…»

Η δε ωραιοτάτη συνάδελφος Ειρήνη Ανδρουλάκη ευχαρίστησε τον υπουργό που την θεωρεί 25χρονη! (είναι εκείνη που του διόρθωσε πρώτη το …ΧΙΒ (αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος αποκαλεί εδώ και 30 χρόνια HIV!).

Συγκεκριμένα έγραψε στο λογαριασμό της στο facebook η κ. Ανδρουλάκη:

«Ευχαριστώ τον κύριο Πολάκη που με λέει 25χρονη, θα του στείλω λουλούδια. Επίσης θαυμάζω για ακόμη μια φορά το επίπεδο του».

Όσο για όλους τους υπόλοιπους που μας αποκάλεσε «χθεσινά αβγά», θα παρακαλούσα επειδή δυστυχώς δεν έχουμε μεγαλώσει σε φάρμα και δεν είχαμε κοτέτσι στην αυλή μας, να μας εξηγήσει τι κακό έχουν τα χθεσινά αβγά για να κατανοήσω και την βρισιά!