Ανδρέας Ξανθός για ΚΕΘΕΑ: «Σκανδαλολογία, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο στις εξαρτήσεις»

  • Γιάννα Σουλάκη
Ξανθός
Παρέμβαση στα όσα καταγγέλθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σχετικά με το εσωτερικό πόρισμα των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ για την παρουσία κυκλώματος στο ΚΕΘΕΑ Προμηθέας των Φυλακών Διαβατών, έκανε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Όπως είπε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η κυβέρνηση δεν έχει συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών για τις εξαρτήσεις και καταφεύγει στην σκανδαλολογία εναντίον του ΚΕΘΕΑ.

Δείτε τι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα με την ΠΝΠ  (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) είναι το πραξικόπημα στο ΚΕΘΕΑ και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης. Και επειδή τα πραξικοπήματα δεν μπορούν να αιτιολογηθούν πολιτικά, και επειδή υπήρξαν πολύ σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις και άρχισε ο Υπουργός Υγείας και η κυβέρνηση να εισπράττουν πολιτικό κόστος, ο κ. Κικίλιας επέλεξε τη γραμμή της σκανδαλολογίας, της συκοφαντίας και της συνωμοσιολογίας. Και για να δικαιολογήσει την αυθαιρεσία της ΠΝΠ παρουσίασε ένα πόρισμα εσωτερικού ελέγχου του ίδιου του ΚΕΘΕΑ που αναδεικνύει αντιδεοντολογικές και άξιες περαιτέρω διερεύνησης συμπεριφορές υπαλλήλων σε μια (από τις 110) δομές του φορέα. Έφτασε μάλιστα ο κ. Κικίλιας να συνδέσει αυτό το γεγονός με την υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κας Ξένης Δημητρίου, τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον πρώην Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο,, τις δήθεν αποφυλακίσεις εγκληματιών, τη δήθεν «σκευωρία» της Novartιs κλπ. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα που δεν μπορεί να αποκρύψει ότι ο βαθύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος του ΚΕΘΕΑ και η τοποθέτηση ημετέρων, αλλά και ακύρωση της υποτιθέμενης ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στον τομέα των εξαρτήσεων, όπως πολύ εύγλωττα δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης. Για μας το μείζον θέμα είναι ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών για τις εξαρτήσεις, με σεβασμό στο ρόλο, στη θεραπευτική κουλτούρα και στην ξεχωριστή συνεισφορά κάθε Φορέα. Ο πολιτικός αυταρχισμός που αποτυπώνει η παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή μιας νεοφιλελεύθερης και κοινωνικά συντηρητικής γραμμής συνολικά στην Υγεία αλλά και στον ευαίσθητο χώρο των εξαρτήσεων».

Δείτε το σχετικό βίντεο: