Αναβάθμιση της μονάδας κυστικής ίνωσης στο ΓΝΑ Σισμανόγλειο

  • Iatropedia
Τη μονάδα κυστικής ίνωσης του Σισμανόγλειου νοσοκομείου επισκέφθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚτΥπ), Ηρακλής Δρούλιας. Μετά από αίτημα της «Ελληνικής Εταιρείας για την Ινώδη Κυστική Νόσο», η ΚτΥπ διέθεσε στη σχετική μονάδα του νοσοκομείου συσκευές τηλεόρασης.Η μονάδα κυστικής ίνωσης του Σισμανόγλειου νοσοκομείου φιλοξενεί συνολικά 200 ασθενείς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Δρούλιας συναντήθηκε επίσης με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Δέσποινα Τσαγδή, με την οποία συζήτησε την πρόσφατη ολοκλήρωση και παράδοση δύο έργων στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για:

-τη δημιουργία νέας πτέρυγας επιφάνειας 867 τ.μ. στο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες καρδιοχειρουργικής, θωρακοχειρουργικής και κυστικής ίνωσης.

-την ανακαίνιση του ψυχιατρικού τμήματος.

Η Κυστική Ίνωση ή Κυστική Ινώδης Νόσος ή Ινοκυστική νόσος είναι η πιο συχνή, παγκοσμίως, κληρονομική θανατηφόρος νόσος της λευκής φυλής, που προκαλείται από τη μετάλλαξη ενός γονιδίου του εβδόμου χρωμοσώματος και προσβάλλει πολλά ζωτικά όργανα και συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού. Κύριο χαρακτηριστικό της νόσου είναι η εμφάνιση ιδιαίτερα παχύρρευστων και αφυδατωμένων εκκρίσεων σε διάφορα όργανα και αδένες του σώματος, με αποτέλεσμα τη σταδιακή καταστροφή πολλών οργάνων και την ανεπάρκεια αυτών.