Ανακοίνωση ΕΟΔΥ για το κρούσμα λέπρας: Σε καλή κατάσταση η 65χρονη – Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική

  • Γιάννα Σουλάκη
ΜΕΘ
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώνει το κρούσμα της νόσου του Hansen (λέπρας) που εντοπίστηκε στην χώρα μας και νοσηλεύεται απομονωμένo στην Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, στο Ρίο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, η 65χρονη ασθενής είναι καλά στην υγεία της, ενώ η νόσος δεν έχει υψηλή μεταδοτικότητα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το κρούσμα της νόσου του Hansen (λέπρας) που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, αλλά και λεπτομέρειες για το νόσημα, το οποίο έχει εντοπιστεί και άλλες φορές στην Ελλάδα, κοινοποίησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων. Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς», αναφέρει ο Οργανισμός.

ΕΟΔΥ για νόσο του Hansen: «Έχει κακή φήμη, αλλά είναι ιάσιμη νόσος»

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae.

«Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό«, όπως αναφέρεται.

Παρά την κακή της φήμη, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

«Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους», καταλήγει ο ΕΟΔΥ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν