Αναδρομικά και με καθυστέρηση θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο ΠΕΔΥ μετά την κινητικότητα!

  • Iatropedia
Στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός για τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν μετά την κινητικότητα στο ΠΕΔΥ καθώς θα πάρουν το μισθό του με καθυστέρηση.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μπορεί ο περιφερειάρχης υγείας της Α ΥΠΕ Βασίλης Κοντοζαμάνης να δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι που θα πάνε στο ΠΕΔΥ θα πάρουν αναδρομικά το μισθό τους και δε θα χάσουν τα λεφτά τους, ξεχνά ωστόσο ότι το διάστημα αυτό θα τιναχθεί στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός των εργαζομένων αφού δε θα μπορούν να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι τον μήνα την κινητικότητας δεν θα λάβουν και ολόκληρο το μισθό τους αλλά μόνο το 75%.

Οι διευκρινήσεις Κοντοζαμάνη για το πότε θα εισπράξουν το εισόδημά τους οι εργαζόμενοι που από τον ΕΟΠΥΥ μεταφέρονται στο ΠΕΔΥ, γίνονται έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελευθεροτυπίας”, στην οποία αποκαλύπτεται έγγραφο του ίδιο του κ.Κοντοζαμάνη προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο οποίο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων:

« Δεδομένου ότι η ημερομηνία λήξης της διαθεσιμότητας (19 Μαρτίου 2014) είναι μεταγενέστερης της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής μισθοδοσίας στην ΕΑΠ (17 Μαρτίου), δεν είναι δυνατή η καταβολή της μισθοδοσίας μηνός Απριλίου των εν λόγω υπαλλήλων από την υπηρεσία μας».

Στη νέα διευκρινιστική του ανακοίνωση ο κ.Κοντοζαμάνης αναφέρει:

Προκειμένου για την καταβολή της μισθοδοσίας μηνός Απριλίου (ημέρες πληρωμής 27 Μαρτίου και 13 Απριλίου), για τους υπαλλήλους οι οποίοι εντάχθηκαν στις ευνοϊκές διατάξεις της 15μερης διαθεσιμότητας, τα μισθολογικά στοιχεία τους θα υποβληθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) έως τις 18 Μαρτίου -με την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάταξής/ μεταφοράς τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες (βεβαίωση πίστωσης από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ), δημοσίευση ΦΕΚ μετάταξής/μεταφοράς, ανάληψη υπηρεσίας από τους ενδιαφερόμενους).

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους οι οποίοι εντάχθηκαν στις διατάξεις της 30μερης διαθεσιμότητας, η περίοδος διαθεσιμότητας τους λήγει κατά την 19η Μαρτίου. Άρα στις 18 Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία υποβάλλονται τα μισθολογικά στοιχεία των υπαλλήλων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής (ΕΑΠ) για την καταβολή της μισθοδοσίας μηνός Απριλίου (ημέρες πληρωμής 27 Μαρτίου και 13 Απριλίου), οι εν λόγω υπάλληλοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μετάταξής τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες”.

Ο διοικητής της Α'ΥΠΕ διαβεβαιώνει πάντως ότι οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν τα λεφτά τους: “Σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπάρξει κενό μισθοδοσίας για τους εργαζόμενους δεδομένου ότι η μισθοδοσία μηνός Απριλίου θα καταβληθεί αναδρομικά και στο σύνολο της (από 4 Μαρτίου για τους υπαλλήλους οι οποίοι εντάχθηκαν στις ευνοϊκές διατάξεις της 15μερης διαθεσιμότητας και από 19 Μαρτίου για αυτούς οποίοι εντάχθηκαν στις διατάξεις της 30μερης διαθεσιμότητας) ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπρος γκρεμός και πίσω τρόικα! Τι θα γίνει με τα φάρμακα

Νέα λουκέτα στα φαρμακεία! Κλειστά Παρασκευή και Δευτέρα!

Ευρωπαϊκό τουρ Άδωνι στην Ευρώπη! Τα έξοδα, οι ομιλίες και το Imperial

Απίστευτο: Κουρεύτηκαν οριστικά τα φάρμακα για το 2014! Κάτω από 2 δις η δαπάνη