Αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Υγείας – Η τελετή παράδοσης παραλαβής

  • Γιάννα Σουλάκη
Υπουργείο Υγείας
Το χαρτοφυλάκιό του στον νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη παρέδωσε στις 5 το απόγευμα, ο απερχόμενος από το υπουργείο Υγείας και νέος υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Τη σκυτάλη παρέλαβε από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη και η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο νέος υπουργός της Υγείας Θάνος Πλεύρης που θα κληθεί να σηκώσει στις πλάτες του το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας, δήλωσε ότι θα σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, ενώ κάλεσε τους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Στον προκάτοχό του στην «καρέκλα» της Υγείας ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για το μέχρι σήμερα έργο του στο Υπουργείο Υγείας.

Xαρακτήρισε μεγάλη την τιμή που του έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να συνεχίσει το έργο στον τομέα της Υγείας. «Αφήνετε ένα έργο επιτυχημένο όχι μόνο όσον αφορά την πανδημία αλλά και συνολικά του τομέα της υγείας» είπε, τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

«Πριν από 20 χρόνια όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου για το δίκαιο της υγείας δεν φανταζόμουν ότι σήμερα θα βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προσφέρει στον τομέα της υγείας. «Θα εργαστούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του τομέα της υγείας και ο στόχος μας είναι να πετύχουμε» τόνισε.

Παίρνοντας τον λόγο η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ανέφερε από την πλευρά της ότι η πανδημία είναι παρούσα και προσκάλεσε επίσης και αυτή τους εργαζόμενους στην Υγεία να εμβολιαστούν.

Μίλησε επίσης για τη σημασία της ΠΦΥ στην όποια θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος. Αναφερόμενη στο ΕΣΥ είπε ότι οι συνθήκες υγείας και νοσηλείας σήμερα είναι καλές και τόνισε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στο ΕΣΥ το οποίο θα συνεχιστεί.

Υπουργείο Υγείας

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι το Υπουργείο Υγείας τον σημάδεψε πολιτικά και ανθρώπινα και ευχήθηκε «Καλή επιτυχία» στον Θάνο Πλεύρη.

Η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο

Νωρίτερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι δύο νέοι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας ορκίστηκαν από τον Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο.

Λίγο πριν από την αναχώρησή τους από το προεδρικό Μέγαρο, ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, δήλωσαν ερωτώμενοι από τους δημοσιογράφους σχετικά με την πανδημία, ότι το κράτος έχει συνέχεια και ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν κεντρικό θέμα και προτεραιότητά τους για τη διαχείριση της πανδημίας.