Ακούμε για προσλήψεις και ανανέωση ασθενοφόρων αλλά βλέπουμε πλήρη εξαθλίωση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ασθενής μεταφέρεται με μπουλντόζα, ψυχικά πάσχουσα διακομίζεται με περιπολικό, κλινικές βάζουν λουκέτο από έλλειψη προσωπικού... Γενικά δεν πάμε πολύ καλά στο πρόγραμμα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας. Κι αν υπάρχει προγραμματισμός και καλές προθέσεις, η βραδύτητα στην υλοποίηση είναι αυτή που μετράει πια...

Μια ασθενής από χωριό της Ευρυτανίας μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο με… μπουλντόζα επειδή ο δρόμος είχε κλείσει από την πτώση βράχων! Το πρωτοφανές περιστατικό που θυμίζει τον Μαυρογιαλούρο και την μεταφορά μιας εγκύου στα χέρια πάνω από ένα χαλασμένο γεφύρι, συνέβη στα μέσα Σεπτεμβρίου στο χωριό Κέδρα, όταν μια γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και για τη διακομιδή της σε νοσοκομείο κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου. Καθώς όμως το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει λόγω πρώτης βράχων στο χωριό Περδικάκι, η ασθενής παρελήφθη από το ασθενοφόρο, μέσω μιας… μπουλντόζας στον «κουβά» της οποίας τοποθέτησαν την ασθενή.

 

 

«Βαρούν» διάλυση στο Νοσοκομείο Σάμου

Την ίδια ώρα, με λουκέτο κινδυνεύουν και πάλι κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, παραιτήθηκε η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής και μοναδική μόνιμη παθολόγος του νοσοκομείου και τώρα υπάρχει μόνο μία επικουρική παθολόγος. Η εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο το πρόγραμμα των εφημεριών, ενώ το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να μπαλώσει τα κενά με μετακινήσεις αγροτικών γιατρών.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν επίσης ότι λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και υλικών, ο κόσμος υποφέρει από ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν, μονήρεις ειδικότητες που δεν παρέχουν ασφάλεια και γενικά ανεπάρκεια προσωπικού και υλικών.

Περιπολικό αντί ΕΚΑΒ

Και χθες  είχαμε μια καταγγελία για μεταφορά ψυχικά πάσχοντα σε άσχημη κατάσταση από τα Τρίκαλα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο «Δαφνί» για εξετάσεις με περιπολικό της αστυνομίας, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Αττικής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχική Υγεία.

Σύμφωνα με τους νοσηλευτές, το περιστατικό δείχνει τα τεράστια προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

 

Όλα καλά!