Αγαπηδάκη: Μπορούν να κάνουν όλοι το εμβόλιο, όχι μόνο οι άνω των 60

  • Iatropedia newsroom
Ειρήνη Αγαπηδάκη
Η κ. Αγαπηδάκη τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, τόσο για τον κορονοϊό όσο και για την γρίπη

Μπορεί η σύσταση για εμβολιασμό να αφορά τους άνω των 60 ετών, αλλά μπορούν να κάνουν όλοι όσοι θέλουν το εμβόλιο για την Covid, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Με αφορμή την αύξηση των νοσηλειών λόγω Covid και την ανησυχία για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μετά τις γιορτές, η κ. Αγαπηδάκη τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, τόσο για τον κορονοϊό όσο και για την γρίπη, υπογραμμίζοντας ότι η σύσταση που υπάρχει για τις ηλικίες άνω των 60 είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα προτεραιοποίησης και δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού κανενός. Αντιθέτως, όπως είπε, όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να απευθυνθεί στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν.

Ωστόσο, όπως είπε, από τις έρευνες που έχουν τρέξει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, κρίνεται ότι αυτός που πρέπει να συστήσει το εμβόλιο είναι ο γιατρός, ενώ, όπως προκύπτει, όσο περισσότερο νοσούμε τόσο φαίνεται να μην αξιολογούμε τον κίνδυνο και να υποτιμούμε την ανάγκη εμβολιασμού

Παρ’ όλα αυτά, αυτήν τη στιγμή καταγράφονται λιγότεροι θάνατοι και λιγότερες διασωληνώσεις, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στην ανοσία που έχει χτιστεί.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος υπουργός Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης – Στο Υπουργείο Π.Π. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Πάνω από 500 άτομα φιλοξενούνται στα νοσοκομεία χωρίς να είναι ασθενείς – Γιατί δεν παίρνουν εξιτήριο

Έσβησε απρόσμενα βρέφος 15 μηνών